Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 13

DALFSEN – Met nog twee speelrondes te gaan wist het eerste team zich keurig te handhaven in de C2A klasse van de KNBB. Thuis speelde het team maandagavond tegen Steenwijk 2. In de openingspartij verloor Evert Jan Holsappel met een matig gemiddelde van 2. 00 van Egbert Wolting die ook beneden zijn niveau bleef. Dat de druk toeneemt naarmate de competitie verstrijkt bleek ook uit de partij tussen Evert Hulleman en zijn tegenstander Jan Troost. Hulleman had 40 beurten nodig om zijn 85 caramboles vol te maken, maar Troost liet 23 van zijn 65 te maken caramboles liggen. In de slotpartij tussen Herman Prins en Direks bleek dat Prins weinig last had van die druk. Met een mooi moyenne van 3.30, een hoogste serie van 19 en dat in 25 beurten zorgde hij voor een glanzende overwinning. Uitslag 5-2. Het team staat op de tweede plaats met 3 wedstrijdpunten achterstand op Tholen, dat zelf deze ronde verloor met 4-3. Nummer drie, DOS/ Hattem, moet nog spelen.

 

In een gemoedelijke sfeer ontmoette het tweede team Z.B.C. uit Zwolle. Het tweede team staat verdienstelijk op een vierde plek. Van enige druk kan dan ook geen sprake meer zijn, maar dat was niet af te leiden uit de partij tussen Flierman en van Poorten. Op de helft van deze partij speelde Flierman, net als vorige week, met een heel goed gemiddelde, nu ruim 4. Maar ook deze avond sloeg de spanning toe. Het was Poorten die na een zwak begin juist moed putte uit de missers van Flierman. In 41 beurten won van Poorten uiteindelijk met een moyenne van 1.58. Sneu dat Flierman, op 1 carambole na, deze partij aan zijn neus voorbij zag gaan. Beter verging het Rein Smit. In een stabiele partij won hij van Lutz met een goed moyenne van 1.93 in 32 beurten. Ook Albert Holsappel was tegen Aart Borst goed op dreef. Het had er veel van weg dat hij op trainingskamp was geweest want hij herstelde zich fraai ten opzichte van de vorige week. Holsappel won met een moyenne van 1.82 en maakte daarmee in 30 beurten zijn 53 te maken caramboles vol. Uitslag: 5 – 2. Met nog één wedstrijd voor de boeg lijkt het er op dat het team op de vierde plaats in de competitie gaat eindigen.

 

Het derde team trok maandagavond op naar Meppel. De openingspartij was voor eerste man het team: Gerard Bijvang. En dat deed hij door de winst voor de neus van B. Bergman weg te kapen. Daarvoor had hij 43 beurten nodig om zijn 55 caramboles te kunnen maken. Voor de anderen denk je dan: volg dit goede voorbeeld, maar helaas, geen van zijn andere teamgenoten wist zijn partij in winst om te zetten. De verschillen waren klein maar de punten tellen wel. Het dichtst bij de winst was nog Robert Schepers. Hij liet slechts één carambole liggen. Gerard Verhaar had helemaal een off day. Hij moest genoegen nemen met een moyenne van 0.84. Ook Henk Krol had moeite om zijn gemiddelde te halen. Hij scoorde 1.12 i.p.v. zijn gebruikelijke 1.67. Volgende keer beter dan maar. Uitslag 5 – 2 voor de Poedel. Het derde team staat nog wel op plaats 11 in de ranglijst.

 

Het vierde team speelde donderdagavond uit tegen Z.B.C. 5 uit Zwolle. Gerard Verhaar, eerste man deze avond als vervanger van Bergman, begon matig aan zijn partij tegen Louwerse. Misschien dat de serie van 13 van Louwerse teveel indruk maakte op Verhaar, maar hij kwam niet verder dan 35 caramboles terwijl hij er 44 moest maken. Ineke Kragt, wederom sterk spelend, won wel. Met een voor haar goed gemiddelde van 1.31 en een fraaie serie van 9 was zij te sterk voor Vrieleman. Ook Henk Dijk komt steeds beter in zijn spel. Vanavond gaf hij Meijer het nakijken. Dijk was goed voor een moyenne van 1.09 en een serie van 5. Helaas moest Wim Holsappel zijn meerdere erkennen in Louwsma. Holsappel kwam niet verder dan 18 van zijn te maken 30 caramboles. Omdat het club totaal beter was dan dat van Z.B.C. ging het extra wedstrijdpunt mee naar Dalfsen. Uitslag 4 – 5. Door deze overwinning steeg het team één plaats op de ranglijst en staat nu op plek 5.

 

 

 

Artikel delen: