Brandmelding Lemelerveld update 01.20 uur

Brandmelding Lemelerveld update 01.20 uur

LEMELERVELD – Afgelopen nacht, iets na middernacht kwam er een melding van een schoorsteen brand aan de Dijkweg in Lemelerveld. Verschillende brandweerteams zijn ter plaatse. Het gaat om een rietgedekt pand. Het advies ga niet kijken en laat hulpdiensten ongestoord hun werk doen. Als er wat bijzonders is te melden, dan kunt u dat op de site lezen.  Hier de eerste melding van 00:12 uur PRIO 1 WONINGBRAND : DIJKWEG LEMELERVELD  (BETREFT SCHOORSTEEN)

01.20 uur Verzorgingsgroep opgeroepen

Bij een grootschalig incident of crisis kunnen ingezette eenheden dikwijls niet meer zelf voor hun logistieke ondersteuning zorgen. En die bijstand is wel hard nodig om de kwaliteit van een inzet op een constant niveau te houden. Een inzet mag niet stagneren doordat op een bepaald moment noodzakelijke middelen ontbreken zoals voeding, brandstof, persoonlijke uitrusting en dergelijke.

Daarvoor heeft IJsselland nu officieel een Verzorgingsgroep. Die bestaat uit 8 leden van groep Heino, Brandweer Raalte. De bijbehorende verzorgingscontainer kon al worden gespot bij incidenten. Officieel is deze nu sinds half september operationeel. Dit onderdeel staat beschreven in het inmiddels door de commandanten vastgestelde Logistiek Plan. Hierin staat de manier waarop de logistieke verzorging van alle betrokken eenheden wordt georganiseerd bij een groot incident of crisis. Ook de praktische zaken rondom de verzorging en de instructie en oefeningen zijn nu geregeld en in gang gezet. Van de acht brandweermensen uit Heino gaan bij een alarmering vier op pad. Zij hebben de beschikking over een haakarmvoertuig met verzorgings-unit. Ook is er een dienstbus waarmee voeding en materialen kunnen worden opgehaald. De verzorgingsgroep bouwt de container op, eventueel met bijbehorende tent en verwarming. In eerste instantie kunnen zij direct water en isotone dorstlessers en dergelijke leveren, maar ook warme maaltijden organiseren. Deze worden dan buiten- of aan de rand van het incidentterrein geserveerd.

 

Artikel delen: