Flash dames 1 houdt 4 punten in eigen huis

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag moest Flash Nieuwleusen het opnemen tegen DOK uit Dwingeloo in een warme sporthal de Schakel. DOK stond op de 4e plaats en 10 punten boven Flash. De dames uit Nieuwleusen waren uit op revanche, want de wedstrijd in Dwingeloo hadden ze met 4-0 verloren.Trainer Boy Soentpiet begon de wedstrijd met een andere midspeelster dan gebruikelijk dit seizoen. Manon van Blanken maakte haar debuut in dames 1 en speelde erg netjes.

Flash begon de wedstrijd erg rommelig. Er werden veel fouten gemaakt en in het veld was het enorm chaotisch. Toch wist Flash zich te herpakken en trok, door een goede serves reeks van Daniëlle Zieleman, de eerste set naar zich toe met een stand van 25-22.

In de tweede set werd Ilona Bekedam eruit gehaald en kwam Manouk Schoemaker op haar plaats. Flash begon de set meteen veel beter, er was meer rust in het veld en iedereen hield zich aan haar positie. De dames uit Nieuwleusen wisten de set vrij gemakkelijk te winnen met een stand van 25-13.

Daarna de altijd moeilijke derde set. Flash was zichzelf helemaal kwijt. Er werden heel veel fouten gemaakt. Het was net als in de eerste set enorm chaotisch. Trainer Boy Soentpiet wisselde van spelverdeelster, Anke Aalberts kwam op de plaats van Myrthe Schuurman. Dit leidde helaas niet tot het resultaat dat Flash de set kon pakken. De dames uit Dwingeloo wisten de set erg makkelijk te winnen met een stand van 14-25.

De laatste set wist Flash wat ze moesten doen, winnen! Nieuwleusen keek gelijk tegen een achterstand aan. Ze wisten zich terug te vechten en pakten de set met 25-19. De wedstrijd werd gewonnen met 3-1. Met nog twee wedstrijden te gaan is het seizoen bijna afgelopen. Zaterdag 5 april speelt Flash nog tegen Olhaco in Hoogeveen en zaterdag 12 april vindt alweer de laatste wedstrijd van het seizoen plaats in het altijd mooie Nieuwleusen.

 

Artikel delen: