Gratis Workshop energiebesparing in Lemelerveld

Gratis Workshop energiebesparing in Lemelerveld

LEMELERVELD – De Groene Musketiers gaat mensen helpen te begrijpen wat duurzame energie is en hoe ze zelf hier mee kunnen gaan werken. Geen theorie maar gewoon doen. In de workshop komen verschillende onderwerpen aan bod: Wat is energie? Wat zijn belangrijke begrippen? Hoe kun je energie meten en monitoren? Wat zijn effectieve maatregelen voor energiebesparing? De opzet is interactief, deelnemers kunnen ook van elkaar leren en ervaringen uitwisselen.

Inhoud workshop/ Vragen waar in de workshop op wordt ingegaan:

• Weet u hoeveel energie u eigenlijk verbruikt?

• Wat is gemiddeld?

• Hoe duur is energie?

• Wat zijn de grootverbruikers in huis?

• Hoe kun je makkelijk en snel energie besparen?

• Diverse eenvoudige bespaartips worden uitgewisseld (denk aan stand-by/sluipverbruik etc.)

• Wat kun je met een kuub gas of 1 kWh elektriciteit (bijvoorbeeld hoe lang kun je douchen met een kuub? En hoe duur is dat dan?)

• Hoe zit de energierekening in elkaar? (Neem uw energierekening mee en stel uw vragen)

• Hoe om te gaan met al die aanbiedingen van diverse energieleveranciers, waar moet je op letten?

Waarom

Met het groeiende belang van het zoeken naar alternatieve energiebronnen en het doel om onze eigen CO2 voetafdruk te verminderen, zou er meer een groeiende nadruk moeten worden gelegd op hoe je deze duurzame energiebronnen als burger kunt gebruiken, zoals o.a. wind- en zonne-energie. Een goede manier om mensen vertrouwd te raken met deze technologieën is om te beginnen om deze technologie begrijpbaar te maken. Op jonge leeftijd zouden de kinderen al hier mee moeten beginnen, op een leeftijd waar de nieuwsgierigheid om dingen uit te proberen nog bestaat. Hierna is het belangrijk om ook volwassenen de principes achter de technologie duidelijk te maken. Waardoor keuzen om iets aan te schaffen eenvoudiger wordt.

Voor opgave kunt u kijken op www.degroenemusketiers.nl of bel naar 0572-370191

Ed van der Post/Han Pot/Henri Berends

De eerste datum is Donderdag 17 April van 20.00 tot 22.00 uur – en Vrijdag 16 Mei van 20.00 tot 22.00 uur.De lokatie is Langsweg 31 Lemelerveld.

 

Artikel delen:
Foto's 2
Gratis Workshop energiebesparing in Lemelerveld