Zwem4daagse Staphorst: feest en Nationale Kick-off!

Zwem4daagse Staphorst: feest en Nationale Kick-off!

STAPHORST – Binnenkort is het weer zo ver! In de meivakantie van 29 april 2014 tot en met 3 mei 2014 wordt voor de 40e keer de Zwem4daagse gehouden in zwembad “De Broene ‘Eugte” in Staphorst. De 40e keer: reden voor een feestje! De Zwem4daagse wordt georganiseerd door de Reddingsbrigade Staphorst. Bij de Zwem4daagse is het de bedoeling dat je verdeeld over vier dagen in totaal 2000 meter zwemt.Per dag dus 500 meter. In totaal zijn er vijf dagen waarop je de mogelijkheid hebt om te gaan zwemmen. Je kunt dus één keer overslaan als die dag niet zo goed uitkomt, uiteraard is het geen enkel probleem als je elke dag komt zwemmen.

 

Nationale kick-off

De Zwem4daagse wordt voor de 40e keer georganiseerd in Staphorst. Landelijk gaat de Zwem4daagse haar 45e jaar in. De nationale kick-off van dit Zwem4daagseseizoen vindt dit jaar plaats in Staphorst! Dit houdt in dat de Zwem4daagse in de nationale media komt en dat een bekende zwemmer het startsein zal geven dinsdagmiddag. Tevens zet de organisatie zich in voor de Johan Cruyff Foundation die als doel heeft zoveel mogelijk kinderen met een beperking te laten sporten.

 

Johan Cruyff Foundation en KNZB

Sport is behalve leuk en gezond ook onmisbaar voor de ontwikkeling van elk kind. Sinds 2010 zetten de Johan Cruyff Foundation en de KNZB zich samen in om zoveel mogelijk kinderen te laten sporten, in het bijzonder kinderen met een handicap. De Cruyff Foundation is maatschappelijk partner van de KNZB, zowel op het gebied van de breedtesport als de topsport (paralympische ploeg), want zwemmen is de meest ideale sport voor kinderen met een handicap. Gezamenlijk zetten wij ons in om zoveel mogelijk kinderen met een handicap kennis te laten maken met de zwemsport. Hier hebben wij uw hulp bij nodig! De Reddingsbrigade Staphorst wil zich ook inzetten om kinderen met een handicap te laten zwemmen en daarom organiseert zij dit jaar het sponsorzwemmen voor de Johan Cruyff Foundation. Bij het inschrijfformulier ontvang je een sponsorformulier.

Feestelijke week

De hele week staat in het thema van deze jubilea: 40 jaar Zwem4daagse in Staphorst, 45 jaar Zwem4daagse in Nederland en het zwembad bestaat in september ook nog eens 40 jaar. Allemaal redenen voor een feestje. Elke dag zijn er leuke activiteiten te doen of is er een demonstratie, optreden of clinic. Bij het inschrijfformulier ontvang je een leuke kleurplaat. Deze kleurplaat kun je inleveren t/m 1 mei 2014 en daarmee is een mooie prijs te winnen. Deze prijs wordt zaterdagmiddag tijdens de afsluiting uitgereikt. Alle ingeleverde kleurplaten hangen de hele week voor in de hal in het zwembad.

 

Zwemtijden

Van dinsdag tot en met vrijdag kan er gezwommen worden van 7.30 uur tot 8.30 uur en/of van 14.00 uur tot 20.00 uur. Op zaterdag kun je terecht tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Tijdens de ochtenduren zijn er geen verdere activiteiten.

 

Weekprogramma

Gedurende de hele week zijn er ’s middags en ’s avonds verschillende activiteiten.

Dinsdag is de start van de Zwem4daagse. Deze dag is het mogelijk om jezelf nog in te schrijven. Dit kan

´s ochtends en ´s middags vanaf 13.30 uur, zodat iedere zwemmer om 14.00 uur de nationale kick-off mee kan maken. Wees deze dag dan ook op tijd! Daarnaast is het om 17.00 uur tijd om te gaan schatduiken. De muntjes die je opduikt mag je houden en duik je een speciale munt op dan maak je zelfs kans op een mooie prijs. Verder worden er deze dag pannenkoeken gebakken die te koop zijn voor € 0,30 per stuk.

Woensdag is het ook nog mogelijk om je in te schrijven. In de middag zijn er allerlei spelletjes. Iedereen mag hieraan meedoen. Daarnaast kun je van 19.30 uur tot 20.15 uur meedoen aan een aquasportief les die wordt gehouden in het instructiebad, dit in samenwerking met het zwembad. Doe je niet mee met de Zwem4daagse, maar wil je toch graag aan deze aquasportief les meedoen dan is dat geen enkel probleem. Tegen betaling van een entreekaartje is dit mogelijk.

Donderdag is het om 17.00 uur weer tijd om te gaan schatduiken. Verder worden er deze dag wederom pannenkoeken gebakken.

Vrijdag om 17.00 uur is er weer een aquasportief les die wordt gehouden in het instructiebad. Daarnaast is vrijdagavond de feestavond. ’s Avonds vanaf 19.00 uur is de Duikvereniging Staphorst (www.dvs-staphorst.nl) aanwezig. En na de Zwem4daagse bestaat de mogelijkheid om te blijven zwemmen tot 21.30 uur. Deze avond is voor iedereen toegankelijk, voor niet Zwem4daagse zwemmers tegen betaling van een entreekaartje. Er is dan disco zwemmen en voor iedereen is er gratis ranja en snoep.

 

Zaterdag is de laatste zwemdag en liggen de medailles klaar om uitgereikt te worden. Na een hele week zwemmen en 2000 meter op de teller de beloning! Bij je medaille krijg je een vrijzwemkaartje, zodat je een keer gratis kunt komen zwemmen. Ook nu zijn er weer verschillende activiteiten. De hele middag is er een groot spelkussen aanwezig, mede mogelijk gemaakt door het zwembad. Verder komt Michelle Mussche van MSM Sport- & Voedingscoaching (www.msm-sportenvoedingscoach.nl) om iedereen te laten kennis maken met bootcamp. Daarna zet het MEC Rouveen (www.mecrouveen.nl) haar kwaliteiten in om een leuke muzikale afsluiting te geven en toe te werken naar de afsluiting. Om 16.00 uur is deze afsluiting met een grote verloting met mooie prijzen. Je deelnemerskaart is de kaart waarmee je kans maakt op deze prijzen. Om voor deze prijs in aanmerking te komen moet je echter wel bij de afsluiting aanwezig zijn.

 

Naast het banen zwemmen en bovengenoemde activiteiten is er nog meer te beleven. Natuurlijk kan er elke dag na het baantjes zwemmen worden vrijgezwommen in het instructiebad, kan er buiten worden gespeeld op de toestellen en/of de skelterbaan, is er buiten een snoepkraam aanwezig waar ook heerlijke broodjes knakworst te krijgen zijn (€ 0,50) en kunnen er uiteraard enveloppen getrokken worden. Verder is iedere middag het WNF aanwezig, het thema dit jaar is het koraal.

 

De kosten voor de Zwem4daagse bedragen t/m 28 april 2014 € 6,50, inschrijven op 29 en 30 april 2014 kost

€ 7,50. We gaan er met zijn allen een spetterende feestweek van maken!

 

Voor meer informatie: www.reddingsbrigadestaphorst.nl

 

Foto's 6
Zwem4daagse Staphorst: feest en Nationale Kick-off!
Zwem4daagse Staphorst: feest en Nationale Kick-off!
Zwem4daagse Staphorst: feest en Nationale Kick-off!
Zwem4daagse Staphorst: feest en Nationale Kick-off!
Zwem4daagse Staphorst: feest en Nationale Kick-off!
Artikel delen: