Reddingsbrigade actief op NK

Reddingsbrigade actief op NK

STAPHORST – Reddingsbrigade Staphorst met 22 zwemmers actief op het NK reddend zwemmen. Zaterdag 5 april 2014 is een groep met 22 aspiranten en junioren zwemmers afgereisd naar Weert om daar mee te doen aan het NK zwemmend redden estafette.De wedstrijd werd met een officiële ceremonie geopend, alle ploegen kwamen op volgorde van het alfabet binnen en na het openingswoord werd het Wilhelmus ingezet.

Hierna moesten de zwemmers zich al snel klaar maken voor de strijd. De aspiranten zwommen in totaal vijf onderdelen. De junioren zwemmers hadden zes onderdelen op het programma staan. De verschillende onderdelen waren: pop- en ringvervoeren, lijnredding, wisselslagestafette, ring- en popduiken voor ploegen, duikestafette, estafette met zwemvliezen, torpedoboei estafette.

 

De top van deze wedstrijd zwom snel, maar ook de zwemmers van Staphorst gingen goed van start. Helaas deden de aspiranten jongens buiten mededelingen mee, zij voldeden niet aan de diplomaeis die was gesteld. De aspiranten meisjes behaalden een 5e plek, de junioren jongens werden eveneens 5e en de junioren meisjes eindigden op een 8e plaats.

De zwemmers die uitkwamen voor Reddingsbrigade Staphorst waren: Pip Eggerding, Joanne Engel, Chakyra Haasjes, Anouk Hofstede, Jodie Katoele, Anna Schra, Karlos Brand, Remco Doldersum, Leonardo Hassing, Richard Mussche, Matthias Talen, Jennifer van Elp, Aviejah Jobse, Jamie Nijenbrink, Cecile Schra, Anouk Winkels, Shannen Zandgrond, Robert Hoeve, Daan Schra, Bart de Weerd, Lucas Winkels en Arnoud de Witte. Gerard Kleis, Hendrik de Witte, Harman Vos en Hilda Hulst hebben de vier ploegen begeleid.

Foto's 4
Reddingsbrigade actief op NK
Reddingsbrigade actief op NK
Reddingsbrigade actief op NK
Artikel delen: