Activiteiten tijdens de Zwem4daagse Staphorst

Activiteiten tijdens de Zwem4daagse Staphorst

STAPHORST – In de meivakantie zal van dinsdag 29 april 2014 t/m zaterdag 3 mei 2014 voor de 40e keer de Zwem4daagse worden gehouden in zwembad De Broene ‘Eugte’ in Staphorst. De Zwem4daagse wordt georganiseerd door de Reddingsbrigade Staphorst in samenwerking met het zwembad. Tijdens deze Zwem4daagse zijn er allerlei activiteiten die worden georganiseerd.
Eén van de activiteiten die wordt georganiseerd is de traditionele spelletjesmiddag. Woensdag 30 april a.s. worden er spelletjes georganiseerd met het thema ‘minute to win it!’. Denys Peeters neemt dit op zich en kan dit koppelen aan een examenopdracht van school. Hij moet daarvoor iets organiseren voor een grote groep mensen en dit leek hem een ideale kans! De spelletjesmiddag wordt gestart met een groepsspel, zodat er zoveel mogelijk kinderen bij elkaar komen. Hierna worden er spelletjes gedaan in het thema ‘minute to win it!’. Dit zijn kleine spelletjes die binnen 60 tellen gedaan moeten worden. De spelletjes zijn voor iedereen van jong tot oud! Na deze spelletjes sluiten we gezamenlijk af met nog een leuk spel. Er zijn natuurlijk leuke prijsjes te winnen hiermee!
Daarnaast betreft één van de activiteiten de muzikale afsluiting. De MEC muziekschool is al een aantal jaren luid en duidelijk aanwezig bij de Zwem4daagse in Staphorst. Het is leuk om te zien hoe enthousiast de deelnemers bezig zijn met een gezonde hobby: zwemmen. Hans van Dongen is met zijn gitaar bij de uitreiking van de medailles en verloting. Op een speelse manier zingt hij van allerlei liedjes die jong en oud mee kunnen zingen. Lekker buiten, in het zonnetje, tenminste daar hopen we ook dit jaar weer op. De Zwem4daagse en de MEC muziekschool zijn beide een begrip in Staphorst/Rouveen. Veel deelnemers aan de Zwem4daagse zitten of zaten op de MEC muziekschool. Een mooie combinatie dus. Sport en muziek zijn beide heel belangrijk in de opvoeding. Je wordt er slimmer, socialer en gezonder van. Maar bovenal is het allebei erg leuk om te doen! We wensen de deelnemers alvast veel plezier, en … inschrijven en meedoen!
Deze activiteiten zijn zeker een reden om ook mee te doen met de Zwem4daagse. Want wat is nu leuker dan naast sportief bezig zijn ook nog eens laagdrempelig kennis te kunnen maken met muziek en mee te doen met allerlei leuke spelletjes!? Wij zijn deze week aanwezig, jij ook?

Foto's 3
Activiteiten tijdens de Zwem4daagse Staphorst
Activiteiten tijdens de Zwem4daagse Staphorst
Artikel delen: