Reddingsbrigade Staphorst 6e bij de Avondmarathon Staphorst!

Reddingsbrigade Staphorst 6e bij de Avondmarathon Staphorst!

DALFSEN – Zaterdag 12 april 2014 vond voor inmiddels de 10e keer de jaarlijks terugkerende (zwem)avondmarathon in Staphorst plaats. De Reddingsbrigade Staphorst( met ook Dalfser leden)  kan weer terugkijken op een geslaagde avond.
Deze gezellige en sportieve avond werd mede mogelijk gemaakt door Harke Administratiekantoor, Mussche Bestratingen en Drive-Inn Banjo.

Bij een avondmarathon gaat het erom welke ploeg gedurende zes uur de meeste meters zwemt. De avond was afwisselend ingedeeld. De eerste twee uur was er een sprintmarathon. Dit blijkt toch elke keer weer een zware opgave. Daarna was het verplicht 10 minuten zwemmen per zwemmer voordat er gewisseld wordt. Het laatste half uur was er een 50 meter estafette. In deze estafette maakt het niet uit wie wanneer zwemt, als de betreffende zwemmer maar 50 meter zwemt en dan wordt afgelost door de volgende zwemmer.

Tussendoor hebben de zwemmers twee verschillende estafettes uitgevoerd die in het teken stonden van het thema: Olympisch. De eerste estafette bestond uit het zwemmen met de brigadevlag en de tweede estafette was een tuigjesredding.

De deelnemende ploegen Texel, Naarden, Weststellingwerf, Lemmer, Hasselt en Staphorst hebben de avond tot het einde toe gezellig en toch ook nog wel spannend gehouden.

Uitslag:
1. Texel 2 – 24000 meter
2. Texel 1 – 23500 meter
3. Naarden – 22825 meter
4. Hasselt – 22550 meter
5. Lemmer – 21350 meter
6. Staphorst – 20700 meter
7. Weststellingwerf – 17900 meter

Al met alle hebben de teams een geweldige prestatie geleverd. Als we alle meters optellen hebben we die avond 152,8 km bij elkaar gezwommen.

De hele avond heeft DJ Harry Hokse tezamen met Drive-Inn Banjo de zwemmers en het nodige publiek vermaakt door het draaien van gezellige en motiverende muziek.

Meer foto’s zijn te bekijken op www.reddingsbrigadestaphorst.nl.

Foto's 3
Reddingsbrigade Staphorst 6e bij de Avondmarathon Staphorst!
Reddingsbrigade Staphorst 6e bij de Avondmarathon Staphorst!
Artikel delen: