Dodenherdenking 4 mei 2014 o.a. aan de Schaapskooiweg

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Dodenherdenking 4 mei 2014 aan de Schaapskooiweg en in Dalfsen en Nieuwleusen. Gemeente Dalfsen herdenkt op drie locaties de slachtoffers van de 2e Wereldoorlog. Dalfsen – De gemeente Dalfsen herdenkt op zondag 4 mei 2014 op 3 locaties in de gemeente Dalfsen de slachtoffers van de 2e Wereldoorlog en de slachtoffers die daarna zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties. De herdenkingen zijn om 15.00 uur aan de Schaapskooiweg, om 20.00 uur in Nieuwleusen bij het monument bij de Grote Kerk én in Dalfsen om 20.00 uur op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat. Voorafgaand zijn in Dalfsen en Nieuwleusen herdenkingsbijeenkomsten.
In Dalfsen is de bijeenkomst in de Grote Kerk. Deze bijeenkomst begint om 19.00 uur. In Nieuwleusen is de bijeenkomst ook in de Grote Kerk. Die bijeenkomst begint om 19.15 uur. In Nieuwleusen wordt medewerking verleend door de scholen (kranslegging en declamatie), Jeanette den Ouden (zang), het Veteranencontact, Scouting, Vluchtelingenwerk, de organist en de kerk. Burgemeester Han Noten is namens het college aanwezig in de Grote Kerk in Nieuwleusen en bij het monument naast de kerk.
In Dalfsen wordt medewerking verleend door de scholen (kranslegging en declamatie), Echoes of the Heart (zang), Vluchtelingenwerk, Scouting, het Veteranencontact, de organist en de kerk. Loco-burgemeester Maurits von Martels is namens het college aanwezig in de Grote Kerk in Dalfsen en op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat.
Het vlaggen op 4 en 5 mei
In de vooravond van 4 mei wordt in Nederland uitgebreid halfstok gevlagd, als bewijs van eerbied en respect voor de doden. De Nationale Herdenking beperkt zich tot de vooravond van 4 mei. Om die reden is het halfstok vlaggen officieel ook beperkt tot de tijdsperiode van 18.00 uur tot 21.10 uur. Op 5 mei, een nationale feestdag, wordt jaarlijks de bevrijding gevierd van het Koninkrijk der Nederlanden in 1945 van de Duitse en Japanse bezetter. Op 5 mei wordt de Nederlandse vlag in top gehesen, vanaf zonsopkomst tot zonsondergang.

Artikel delen: