Bevrijdingsdag ook voor de hulpdiensten een groot succes

Bevrijdingsdag ook voor de hulpdiensten een groot succes

ZWOLLE – Ook dit jaar zijn de evenementen op 5 mei in Zwolle weer goed verlopen. De gemeente Zwolle, de politie, de brandweer en de geneeskundige diensten kijken terug op een geslaagd feest. Er zijn geen exacte bezoekersaantallen bekend, maar op het festivalterrein in park De Wezenlanden was het vooral ’s middags erg druk. Daarna kwam het ook in de binnenstad goed op gang.

Dance4Liberation bij de IJsselhallen had aan het begin van het festival nog 1.000 van de 12.000 entreekaarten te koop, maar die waren rond 14.15 uur ook uitverkocht. De sfeer op de festivalterreinen en in de binnenstad was gedurende de gehele dag, mede door het mooie weer, gezellig en feestelijk.

Drugs

Tijdens de evenementen in Zwolle werden in totaal 8 verdachten aangehouden. Vier verdachten zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. Het betrof een man die een boksbeugel bij zich had, één die harddrugs bij zich had en twee die zich schuldig maakten aan eenvoudige mishandeling. Een 17-jarige man uit Genemuiden is in verzekering gesteld op verdenking van handel in drugs. Toen hij het evenemententerrein aan de IJsselhallen wilde betreden bleek hij een grote hoeveelheid harddrugs bij zich te hebben. Een 27-jarige man uit Meppel werd aangehouden voor mishandeling en is voor nader onderzoek ingesloten. De aanleiding voor de ruzie waarbij hij betrokken was is nog onduidelijk. Het slachtoffer liep mogelijk een gebroken neus op. Een 19-jarige man uit Raalte en een 42-jarige man uit Almelo, die werden aangehouden voor openbare dronkenschap, zijn ter ontnuchtering ingesloten.

Naar EHBO

Bij de evenementen moesten enkele tientallen personen een bezoek brengen aan een EHBO-post. Deze personen hadden slechts kleine verwondingen en er waren enkele onwelwordingen. Er zijn 5 bezoekers voor controle dan wel behandeling doorgestuurd naar het ziekenhuis. Deze aantallen zijn vergelijkbaar met andere jaren.

Artikel delen: