Verdachte oplichting aangehouden

Verdachte oplichting aangehouden

OVERIJSSEL  – De politie heeft vorige week een 41-jarige man uit Albergen aangehouden als verdachte van verduistering c.q. oplichting van mobiele telefoons en tablets. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie doet onderzoek naar verduistering c.q. oplichting met mobiele telefoons en tablets. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de 41-jarige verdachte op naam van zijn bedrijf meerdere telefoonabonnementen heeft afgesloten zonder deze te voldoen.

Vermoed wordt dat hij sinds oktober 2013 in totaal 25 telefoon/tablets ingeleverd heeft bij een telefoonwinkel in Enschede voor contant geld. Negen telefoon- en computerbedrijven in Overijssel hebben aangifte gedaan van verduistering c.q. oplichting. Vermoedelijk zijn de bedrijven voor ruim 40.000 euro gedupeerd.

Politie vraagt gedupeerden zich te melden
Het vermoeden bestaat dat meer telefoons van het merk Apple en Samsung, dan waar nu aangifte van gedaan is, verkregen zijn door een misdrijf. Daarom roept de politie gedupeerden op alsnog aangifte te doen.Dat zou ook in Dalfsen kunnen zijn gebeurt.

Afpakken
Tevens is in het kader van “afpakken” een onderzoek naar het wederrechtelijke verkregen voordeel gestart.
Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu.

Het afgepakte vermogen wordt eerst en vooral afgepakt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren.

Artikel delen: