Kracht van herinneringen

De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg (SVT Ov.), start in september bijeenkomsten voor dementerenden en hun mantelzorgers. Dementie heeft een grote invloed op relaties, er verandert veel voor de dementerende en zijn mantelzorger. Door middel van het ophalen van herinneringen wordt de balans en de interactie in de relatie verbetert.
Voor deze bijeenkomsten zijn we op zoek naar tien vrijwilligers die feeling hebben met mensen met dementie en voor hen en hun mantelzorger een luisterend oor kunnen zijn. Deze bijeenkomsten vragen van een vrijwilliger creativiteit, betrokkenheid en inlevingsvermogen. De bijeenkomsten vinden vanaf dinsdag 2 september om de week plaats van 11.00 uur – 13.00 uur. De vrijwilligers zijn ‘n uur eerder en ‘n uur langer aanwezig.
Wanneer er een click is tussen de vrijwilliger en een dementerende en zijn mantelzorger dan is het mogelijk om contact te blijven houden na de bijeenkomsten om zo de mantelzorger te ontlasten.
Vrijwilligers ontvangen een training. Trainingsdata zijn: 12 juni en 26 juni van 13.00 uur -15.00 uur.
Heeft u interesse om als vrijwilliger betrokken te zijn bij de bijeenkomsten voor dementerenden en hun partner neemt u dan contact op met Mariet Velding of Anita Groot Obbink, mantelzorgconsulenten, mvelding@vrijwilligethuiszorg.nl, agrootobbink@vrijwilligethuiszorg.nl, van de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg te Nijverdal, telefoon: 0548-638830.

 

Artikel delen: