Sports4Kids, doe je ook mee?

Sports4Kids, doe je ook mee?

DALFSEN – Na schooltijd lekker actief sporten, en gezellige omgang met leeftijdsgenootjes vinden. Het kan! Met Sports4Kids! De afgelopen weken zijn er weer tal van clinics geweest om na schooltijd om in beweging te komen. Zo hadden we in de maand maart de sport ‘volleybal’ verzorgt door volleybalvereniging DALVO. Een hele groep kinderen had zich opgegeven voor deze lessen, waarin plezier en kennismaken met de sport centraal stond!

Onder de enthousiaste trainers Leon Volkerink & Jan Feenstra werden de kinderen aan tal van trainingsvormen onderworpen, opslaan, smashen, blokken, vangen, passen, partijtje en zelfs het leren van de ‘pancake’ het zat allemaal in het totaalpakket.

In de maand april stond de sport ‘hockey’ centraal. De trainsters Maria Claassen en Willeke van Oudgaarden gaven met veel passie voor het 3e jaar op rij deze Sports4Kids hockeylessen aan 24 kinderen die zich hiervoor hadden aangemeld. Onder het genot van een heerlijk zonnetje onderwierpen de kinderen zich aan allerlei spelvormen om de bal aan de stick te houden en op het juiste moment te passen of zelfs te scoren. Aan het eind van de les werd het echt spectaculair door middel van een ‘knotshockey wedstrijd’, knotsgekke taferelen, met een bal die als in een flipperkast alle kanten op sprong en 24 kinderen erachter aan. Het zorgde voor rode, bezwete gezichten naar afloop tijdens de ranja. Eén van de deelnemers zei het treffend: lekker weer, al je energie kwijt, gezelligheid met leeftijdsgenoten en aan het eind koude ranja; wat een kind nog meer!

Wil ook jij graag deelnemen aan één van de vele Sports4Kids lessen. Dat kan! Je kunt je nog opgeven voor de zwemsurvival op 21, 28 en 4 juni van 14.00 – 15.00 op zwembad Gerner en sportmix op 9, 16 en 23 juni van 14.00 – 15.00 op het meersportenplein gegeven door de buurtsportcoach. In de maand juni zal ook ASC een gym & dance aanbod doen in week van 2 tot 6 juni. Hierover volgt nog informatie.

Ben je tussen de 4-12 jaar en geïnteresseerd in naschools sporten en vrijblijvend kennismaken met verschillende sporten? Geef jezelf (of één van je ouders/verzorgers) dan op door een mail met daarin je naam, school, groep en e-mailadres te sturen naar w.vanlenthe@dalfsen.nl

Sport4kids

Met Sport4kids kunnen kinderen in een paar lessen kennismaken met de verschillende sporten in de gemeente Dalfsen. Sport4kids heeft als doel om kinderen te helpen bij het maken van een keuze voor een sport die ze leuk vinden. Daarnaast wil Sport4kids kinderen stimuleren om na schooltijd in ‘beweging’ te komen en op deze wijze de jeugd aanzetten tot een gezonde en actieve leefstijl.

 

Foto: Paul Scholten.

Foto's 3
Sports4Kids, doe je ook mee?
Sports4Kids, doe je ook mee?
Artikel delen: