Open dag duurzame demowoningen vandaag 10 mei

DALFSEN – Binnenkijken bij duurzame nieuwbouwwoningen, dat kan vandaag nog tot 15.00 uur. Bent u benieuwd hoe een duurzame nieuwbouwwoning er uit ziet? Hoe je energieneutraal bouwt? Of wat de ervaringen van bewoners met duurzaam bouwen zijn? Ga dan rap kiek’n het kan nog net!

Op zaterdag 10 mei zetten 6 duurzame nieuwbouwwoningen in de gemeente Dalfsen hun deuren voor u open. Van 11.00 uur tot 15.00 uur bent u welkom om van de bewoners en bouwers zelf te horen waarom en hoe zij duurzaam hebben gebouwd. Welke isolatiematerialen kun je het beste toepassen, welke installaties zijn nodig om tot energieneutraal te komen en zitten er meerkosten aan duurzaam bouwen? Deze en andere vragen worden tijdens de open dag beantwoord. Dat u met een duurzame nieuwbouwwoning niet in hoeft te leveren op wooncomfort en dat duurzaam bouwen voor elke portemonnee haalbaar is kunt u tijdens de open dag in de praktijk zien. De bewoners van de woningen ontvangen de bezoekers met een hapje en een drankje en leiden u rond in hun energiezuinige demowoning.

De volgende woningen doen mee met de open dag op 10 mei:

1. Duurzame starterswoningen, Boekweitlanden 32, 34, 36, en 38 in Oudleusen. (Let op: De woning met de vlag van Duurzaam Dalfsen is open)

2. Zes-onder-een-kap zonder energierekening, Stekelbaars 76, 78, 80, 82, 84 en 86 in Nieuwleusen. (Let op: De woning met de vlag van Duurzaam Dalfsen is open)

3. Energieneutrale twee-onder-een-kap woning, Houtwal 3 en 5 in Lemelerveld. (Let op: De woningen met de vlag van Duurzaam Dalfsen is open)

4. Levensloopbestendige energieneutrale vrijstaande woning, Hoenderweg 16 in Lemelerveld.

5. Flexibele energieneutrale twee-onder-een-kap woning, Woeste Grond 4 en 6 in Lemelerveld. (Let op: woning is in aanbouw, bedrijf Novitijd ontvangt bezoekers op de bouwplaats.)

6. Energieneutrale vrijstaande woning, Moezenbeltweg 13 in Hoonhorst.

Artikel delen: