Vertekend verlies van SVD C2 tegen USV C1D

DALFSEN – Zaterdag 10 mei 2014 – SVD Dalfsen C2 – USV C1D. Vandaag stond de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma voor SVD C2. Tegen USV die nog alle belangen had omdat dit team nog kampioen kan worden maar dan geldt alleen maar winst voor USV. De medekoploper, Lemelerveld, had vanmorgen al met 4 – 0 gewonnen en dat gaf voor USV extra druk van het “moeten winnen” en volgende week de laatste wedstrijd tegen Dedemsvaart nogmaals te winnen.

Voor Dalfsen stond er eigenlijk weinig op het spel, hooguit een plaatsje hoger eindigen. Vandaag wederom een verregende dag maar op zich prima voetbal weer. Justin was er vandaag niet bij. Thomas Halfman en Stijn van Gelderen waren er vanuit D1 erbij. Daarvoor weer dank. Geldt trouwens voor alle spelers uit de verschillende elftallen die steeds weer ingesprongen zijn tijdens dit voetbalseizoen. Toch heel erg prettig dat binnen de vereniging deze bereidheid er is. Dank aan alle meespelende wissels. Ook Gert was vandaag bij de afsluitende wedstrijd er niet bij. Tja, werk gaat voor voetbal.

 

Dalfsen begon de wedstrijd uitstekend en het was niet te zien dat er tegen een kampioenskandidaat werd gespeeld. Dalfsen speelde voortdurend naar voren en er werden uitstekende kansen gecreëerd. Als, als, als bijvoorbeeld Maarten vandaag de kansen had gemaakt dan had SVD C2 zomaar de wedstrijd kunnen winnen maar het verliep helaas anders.

In een hele goede aanval waar Maarten werd aangespeeld, wist Maarten met een prachtige beweging de keeper op links in het 16 meter gebied aan de kant te zetten. Wat restte was een leeg doel waar Maarten hoog naar binnen schoot. In een laatste wanhoop poging wist een verdediger van USV deze bal nog met het hoofd over het doel weg te koppen. Dit had echter de 1-0 moeten zijn. USV had wel wat kansjes maar Steven stond goed te keepen en wist elke bal te onderscheppen.

Opnieuw in een goede aanval en voorzet, kreeg Maarten opnieuw de kans om te scoren. Van de kant leek het bijna onmogelijk om deze bal niet in het doel te krijgen maar toch gebeurde het. In plaats om verdiend met 2-0 voor te staan, bleef het 0-0.

De voetbalwetten laten dan zien dat het doelpunt aan de andere kant valt. Helaas voor SVD gebeurde dat op een wijze die niet nodig geweest was. Iljen was rechts de bal aan het afschermen en Matthijs stond er voor. Doordat blijkbaar beiden niet aangaven wat ze wilden ging uiteindelijk de aanvaller van USV er met de bal vandoor waar de 0 – 1 voor USV uit voortkwam. Steven had geen enkele kans en jammer dat je op zo’n wijze op achterstand komt, terwijl je als team de betere bent.

Dit was tevens de ruststand.

 

De tweede helft gaf een wat zelfverzekerd USV te zien. Blijkbaar was de druk door de 0-1 vlak voor de rust een geruststelling geweest. USV had wel veel tijd nodig om de weg naar het veld te vinden om aan de 2e helft te beginnen. SVD stond al geruime tijd op het veld voordat USV weer verscheen.

De wedstrijd ging opnieuw gelijk op en van beide kanten werden kansen gecreëerd. Opnieuw was een fout de aanleiding tot het 2e doelpunt van USV. Tim speelde de bal terug of eigenlijk helemaal niet en de aanvaller kon zonder problemen richting doel en de 0 – 2 maken.

Het is onmogelijk om een wedstrijd te winnen als je als team je zelf de das om doet. In plaats van voor te staan, kom je door eigen toe doen op een 0 – 2 achterstand.

SVD kreeg nog verschillende kansen om doelpunten te maken maar deze werden niet gemaakt. USV wist het gemakkelijk uit te spelen en wist in goede aanvallen nog 2 maal te scoren. Dalfsen wist niet verder te komen dan de lat en de paal te raken. Geluk was er vandaag niet en Daan had het verdiend om een prachtig doelpunt te maken maar de lat hielp USV vandaag ook. Het werd dus uiteindelijk 0 – 4 en een beetje vertekend beeld van de werkelijkheid omdat Dalfsen vandaag helemaal niet weggespeeld werd maar wel duidelijk verlies leed. Jammer want het had anders kunnen zijn als dit team 2 – 0 voor had gestaan in de eerste helft. Terugkijkend naar de competitie in de 3e klasse dan moet ik zeggen dat dit team het heel erg goed gedaan heeft. Had vooraf niet veracht dat dit team op de 5e plek zou eindigen in de 3e klasse. Zeker als je ziet dat de kampioen van de 4e klasse, Wijthmen/Hoonhorst C2GD van de najaarscompetitie 6 punten onder SVD C2 is geëindigd. Compliment van mijn kant aan het team!

Het seizoen werd afgesloten in de kantine van SVD onder het genot van een snack en een drankje. Bedankt jongens voor goed seizoen voetbal met pieken en dalen! Maarten was opnieuw de meest effectieve scorende speler van C2; met 11 doelpunten was hij op afstand de meest scorende aanvaller. Met een positief doelsaldo van 10 doelpunten 5e eindigen is niet slecht. Complimenten aan de keeper: Steven die ook vandaag door de tegenstander gewaardeerd werd. De verdediging: Julian, Delano, Stijn, Matthijs, Rowan en Tim hebben het ook in de voorjaarscompetitie goed gedaan! Waarderingen voor de middenvelders: Iljen, Justin, Max en Daan. De aanvallers vol inzet: Maarten, Niels en Rens. Compliment aan allen.

Rest voor de liefhebbers nog 2 maal trainen op de maandag.

Auteur: Leider C2

Artikel delen: