sv Dalfsen wint van Turkse Kracht uit Deventer met 6-2.

DALFSEN – Publiekswissel voor snelle Remco Hultink bij sv Dalfsen,  sv Dalfsen wint van Turkse Kracht uit Deventer met 6-2. Sv Dalfsen heeft de eerste stappen weer gezet voor behoud 4e klasse. Door te winnen op eigen terrein van Turkse Kracht volgen er nu twee wedstrijden tegen V&L uit De Vecht bij Twello. Dalfsen speelt a.s. zondag waarschijnlijk de eerste thuiswedstrijd en de week erop de return richting De Vecht bij Twello. V&L speelt in de vijfde klasse en staat derde op de ranglijst.
Dalfsen speelde tegen Turkse Kracht sterk en scoorde in de 7e minuut op een schitterende wijze door Daan van de Vegt. Het spel was flitsende in deze eerste helft ondanks de hevige regenbuien. Een prima gesponsorde wedstrijdbal door het computerbedrijf HVBensit (Wim van Noort) van de Ganzepan en Dalfsenaar Albert Huisjes van de nieuwe te runnen AH in Dalfsen, bevatte veel scoringseffect en deed prima werk!
In de 29e minuut was het wederom raak op naam van de goed spelende Sjoerd Klarenbeek, hij maakte na goed doorgaan de 2-0 voor Dalfsen. Hierna deed Turkse Kracht door een te nemen penalty iets terug en maakte hiermee de aansluiting voor Turkse Kracht 2-1. De beslissing viel op slag van rust door de snelle en goed spelende Remco Hultink, hij maakt de 3-1, in de 44 minuut van de wedstrijd. Na rust maakte Remco Hultink zijn tweede treffer in de 48e minuut en hiermee werd het slot op de deur gegooid bij Dalfsen 4-1. In de achterste linies van de verdediging en ook de goed keepende Erik Nieuwenhuijzen stonden als een huis.
Maar toch kwam Turkse Kracht weer sterk terug en maakte in de 60e minuut nog de 4-2. Maar in de 83 minuut maakte Remco Hultink met een schitterend stiftballetje de 5-2.
Hierna volgde de publiekswissel voor Remco Hultink voor zijn drie gemaakte treffers. Vincent Jansen of Lorkeers kwam binnen de lijnen en hij besliste de einduitslag in de 87e minuut op 6-2 voor Dalfsen.
Hierna was het even afwachten wat de concurrentie had gedaan. Hoonhorst en Lettele spelen volgend jaar definitief 5e klasse. Davo en Dalfsen spelen na- competitie voor behoud 4e klasse. OVC21 en Broekland zijn veilig en ABS pakt periodetitel en ontloopt ook degradatie. Al met al een bizarre competitie met veel onzekerheden op de laatste speeldag van dit seizoen. Overigens vindt sv Dalfsen het jammer dat de directe buur Hoonhorst niet in de nacompetitie is gekomen om te spelen voor behoud in de 4e klasse. Ook Dalfsen 5 werd op deze bijzondere zondag nog in de kantine gehuldigd vanwege haar kampioenschap na de volle winst in Zwolle. De leiders Gerben Bekedam en Tim Bergman werden door de voorzitter in de kantine gefeliciteerd met het behaalde succes en bedankt voor hun bewezen diensten.

Artikel delen: