Bouw Vechterweerd bereikt hoogste punt

VECHTERWEERD – Zeer binnenkort bereikt de bouw van de nieuwe duurzame drinkwaterproductielocatie Vechterweerd haar hoogste punt. Drinkwaterproductielocatie Vechterweerd is in ontwerp de duurzaamste drinkwaterproductielocatie van Nederland, de eerste die bekroond is met een BREEAM certificaat. Het gebouw wordt uiteindelijk overdekt met groen waardoor het mooi ingepast wordt in de omgeving.

In eerste instantie zal het productiebedrijf 2 miljoen kubieke meter water per jaar produceren. Tegen de 37.500 consumenten zullen gebruik maken van dit water. In de nieuwe drinkwaterproductielocatie zal drinkwater via bodempassage uit de Vecht wordt gewonnen en in een hypermoderne installatie gezuiverd worden. De nieuwe drinkwaterproductielocatie zal uiteindelijk aan tien procent van de inwoners van Overijssel drinkwater gaan leveren. Vechterweerd wordt gebouwd door de Bouwbedrijf Salverda BV. Na de zomer van 2015 wordt ze in gebruik genomen.

 

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Ze leveren topkwaliteit drinkwater aan 5,4 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Flevoland, Fryslân, Gelderland, Utrecht en Overijssel en gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met 1.400 medewerkers, 100 productiebedrijven en een leidingnet van 49.500 kilometer wordt jaarlijks 350 miljoen m3 water geleverd. De jaaromzet bedraagt ongeveer 350 miljoen euro. De aandelen van Vitens zijn voor 100% in handen van lokale en regionale overheden. De drinkwaterprijs per liter is €0,001.

Artikel delen: