40e Zwem4daagse is achter de rug!

40e Zwem4daagse is achter de rug!

STAPHORST – De 40e Zwem4daagse in zwembad ‘De Broene Eugte’ in Staphorst zit er weer op. Van 29 april tot en met 3 mei 2014 hebben maar liefst 394 zwemmers de 4 x 500 meter volbracht. Weer 20 zwemmers meer dan vorig jaar! De hele week stond in het teken van feest: de Zwem4daagse werd voor de 40e keer in Staphorst gehouden, voor de 45e keer in Nederland en het zwembad bestaat later dit jaar 40 jaar. Een en al jubilea, een en al feest!

Naast de sportieve prestatie die men neerzet is de Zwem4daagse ook een erg gezellig evenement. Naast het feit dat de zwemmers elke dag na het banen zwemmen kunnen vrij zwemmen in het instructiebad en kunnen spelen op het buitenterrein, waren er nog meer activiteiten rondom de Zwem4daagse georganiseerd. Elke dag was er de mogelijkheid enveloppe te trekken. Daarnaast was het WNF elke middag present om het koraal even in de spotlights te zetten. En aan de inwendige mens is ook gedacht: verschillende versnaperingen waren te verkrijgen bij de snackkeet.

Dinsdag werd gestart met de Nationale Kick-off, het officiële startschot voor de Nationale Zwem4daagse 2014. Allereerst deden Jan Kossen (directeur KNZB) en Carola Thate (directeur Cruyff Foundation) het woord over hoe gezond sport en bewegen is en het doel van de Cruyff Foundation. Na het startsignaal zwommen Klaas Brand (wethouder sport), Evert Slager (voorzitter Stichting De Broene Eugte) en Klaas Tiemens (voorzitter Reddingsbrigade Staphorst) tegen Olympisch zwemmer Saskia de Jonge het eerste baantje. Om 17.00 uur konden alle aanwezige zwemmers schatduiken, de opgedoken muntjes mochten ze behouden. Ook de zelf gebakken pannenkoeken vielen goed!

Woensdagmiddag was het tijd voor de spelletjes. Verschillende diverse spelletjes werden georganiseerd waar iedereen aan mee kon doen. De avond werd gevuld met een aquasportiefles in samenwerking met het zwembad. Donderdagmiddag was een rustige dag qua activiteiten, rond 17.00 uur stond het schatduiken weer op het programma. Vrijdagavond zat het bad goed vol, de Duikvereniging Staphorst was weer present. Veel zwemmers hebben even gebruik gemaakt van de gelegenheid om een duik te proberen. Hier zijn zelfs onderwater foto’s van gemaakt! Ook konden de kinderen discozwemmen met gratis ranja en spekkies.

De zaterdagmiddag is het moment waarop de medaille kan worden opgehaald. De hele middag kan er nog gezwommen worden om de laatste meters vol te brengen. Tussendoor kon dit mooi worden afgewisseld met het meedoen van een bootcamp les van MSM Sport- & Voedingscoaching, daarnaast was er de hele middag een grote stormbaan ter beschikking gesteld door het zwembad. Aan het eind van de middag kwam MEC Rouveen nog langs om de gehele afsluiting op te vrolijken met een muzikale noot. Vele verzoeknummers zijn hier ingewilligd.

Daarna kwam het ‘officiële’ gedeelte, de afsluiting. Klaas Tiemens, voorzitter van de Reddingsbrigade Staphorst, bedankte alle deelnemers en ook de vele vrijwilligers die dit evenement weer mogelijk hebben gemaakt. Zoals gebruikelijk worden op dit moment de jongste en de oudste deelnemer even in het zonnetje gezet. Myrthe Winkels (5 jaar) en Henk Dunnink (65 jaar) werden dan ook verblijd met een mooie attentie. Daarnaast kregen alle 40e deelnemers een presentje overhandigd in verband met het 40e jubileum. Tevens kan inmiddels bekend gemaakt worden dat er € 400,– bijeen is gezwommen voor de Johan Cruyff Foundation!

Gedurende de hele week hebben er ook kleurplaten in de hal van het zwembad gehangen. De prijswinnaars hiervan zijn ook even in het zonnetje worden gezet:
– tot en met 7 jaar: Ewout Hakvoort;
– 8-10 jaar: Geanne Stens;
– 11 jaar en ouder: Anne-Lynn Witte.

Maar natuurlijk waren de meeste zwemmers aanwezig voor de verloting! Er zijn verschillende mooie prijzen verloot zoals: een 12-baden kaart van het zwembad, een bon van MSM Sport en Voedingscoaching, een buikschuifbaan en een kleine step. De hoofdprijs was een Step Fuzion Sport en deze werd gewonnen door Bram Troost.
Tijdens deze Zwem4daagse is wel weer gebleken dat zwemmen een leuke, gezonde en populaire sport is voor jong en oud. Het zwembad en de Reddingsbrigade Staphorst hopen dan ook dat de vele deelnemers nog vaak het zwembad aan zullen doen. Er zijn allerlei leuke zwemabonnementen, je kunt vrij zwemmen, maar je kunt natuurlijk ook lid worden van één van de zwemverenigingen. De Reddingsbrigade Staphorst die de Zwem4daagse al jaren organiseert heeft haar trainingsavond op de woensdagavond. Iedereen is van harte welkom om eens te komen kijken en lid te worden.

Tijdens de Zwem4daagse zijn er veel foto’s gemaakt. Deze kunnen bekeken worden op de internet website van de Reddingsbrigade Staphorst, www.reddingsbrigadestaphorst.nl.

We hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen!

 

Foto's 4
40e Zwem4daagse is achter de rug!
40e Zwem4daagse is achter de rug!
40e Zwem4daagse is achter de rug!
Artikel delen: