Waterschap Groot Salland werkt met man en macht

Waterschap Groot Salland werkt met man en macht

NIEUWLEUSEN – Waterschap Groot Salland werkt met man en macht aan wateroverlast rond Staphorst en Nieuwleusen. In Nieuwleusen en de driehoek Staphorst, Punthorst en IJhorst doen medewekers van het Waterschap Groot Salland er alles aan om de gevallen neerslag snel af te voeren. Sloten zijn daar buiten hun oevers getreden, waardoor een aantal percelen is ondergelopen. Om te zorgen dat het water snel kan worden afgevoerd uit de gebieden, maait het waterschap ook op Hemelvaartsdag de watergangen.

Door de grote hoeveelheid neerslag die in korte tijd is gevallen, zijn de waterpeilen in de sloten en weteringen gestegen. Op een aantal kritieke locaties maaien medewerkers van het waterschap de sloten, zodat het water sneller afgevoerd kan worden. Dat gebeurt o.a. bij Nieuwleusen en rond Staphorst. Het gemaal Spoortippe draait continu om het water uit het gebied naar het Meppelerdiep te krijgen.

De komende dagen houdt het waterschap nauwlettend de neerslagvoorspellingen in de gaten. Op basis daarvan verwacht het waterschap dat de situatie in dit gebied morgen stabiel blijft of verbetert. Desondanks zet het waterschap alles op alles om het water snel af te kunnen voeren. Ook op Hemelvaartsdag werkt daarom het waterschap door met maaimachines om de sloten vrij te maken van begroeiing.

De ontwikkeling van de waterstanden is te volgen op www.wgs.nl/waterstanden

Artikel delen: