Bericht Huisdier chippen tijdens chipmaand 2014

Bericht Huisdier chippen tijdens chipmaand 2014

DALFSEN – Regelmatig zijn er oproepjes via de (social) media o.a. Dalfsennet over vermiste of gevonden huisdieren. Jaarlijks raken duizenden dieren vermist. Een dier dat gechipt is en bij een databank geregistreerd staat, kan gemakkelijk met zijn baasje herenigd worden. Is het dier niet gechipt of staat het niet bij een databank geregistreerd, dan is de kans daarop veel kleiner. Zonder chip kan het dier niet geïdentificeerd worden en zonder registratie bij een databank zijn de adresgegevens van de eigenaar niet bekend.

Daarnaast is het vanaf 1 april 2013 in Nederland verplicht om alle pups binnen 7 weken na de geboorte te chippen en binnen 8 weken na de geboorte te registreren bij een aangewezen databank. “Identificeren, registreren en controleren” is dan ook het advies.

Dierenartsencombinatie van Vecht tot Venen ondersteunt de campagne “Chip je huisdier”. Gedurende de maand juni kunt u uw huisdier voor een gereduceerd tarief laten chippen (per huisdier en dit geldt uitsluitend voor de handeling chippen). Bovendien zorgen wij ervoor dat de gegevens van u en uw huisdier in een aangewezen databank worden geregistreerd. Voor meer informatie over het chippen zie onze website www.dierenartsencombinatie-vvtv.nl of maak een afspraak bij een van onze praktijken ( DGC Dalfsen 0529-435363 en Balkbrug/Nieuwleusen 0523-656202)

Artikel delen: