Open dagen Westerkamp Vleesvee op 14 en 15 juni

Open dagen Westerkamp Vleesvee op 14 en 15 juni

WYTHMEN – Op zaterdag 14 en zondag 15 juni zijn belangstellenden van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom op de Open Dagen van Westerkamp Vleesvee. Tijdens de Open Dagen is op de boerderij aan de Kroesenallee 18 in Zwolle het luxe Verbeterd Roodbont Vleesvee van dichtbij te bekijken; dit is het enige originele vleesras van Nederlandse bodem. Als enigste stamboek-lid van Verbeterd Roodbont in de regio zet Westerkamp Vleesvee haar deuren open voor het hele gezin.

Ook wordt uitleg gegeven over onder andere het ras, de fokkerij, de huisvesting, het voer en het vlees. Voor de kinderen is er een grote hooiberg, én de mogelijkheid om een boerendiploma te halen door vragen over de boerderij te beantwoorden en zelf actief de handen uit de mouwen te steken en zich als boer voor te doen. Meer informatie over de Open Dagen op www.vleesveestamboeken.nl

Aandacht voor diergezondheid, welzijn, milieu en vleeskwaliteitsaspecten
Het doel van de Open Dag is om burgers en consumenten te laten zien hoe vleesvee wordt gehouden met aandacht voor diergezondheid, welzijn, milieu en vleeskwaliteitsaspecten. LTO en de Federatie van Vleesveestamboeken Nederland ondersteunen deze open dagen bij 35 vleesveebedrijven. Doel is om een heerlijk mals stukje vlees te kunnen aanbieden wat door de consument zeker gewaardeerd wordt; vers vlees in de vriezer van een puur Hollands product onder het motto: Dan weet je wat je koopt en eet.

Tijdens de Open Dag kan er ook geproefd worden van het eerlijke vlees. En tijdens de Open Dag kan er ingeschreven worden op vleespakketten van 12,5 kilo. De stier (welke te zien is op de boerderij) wordt pas geslacht als deze helemaal is verkocht.
Familiebedrijf
Het familiebedrijf Westerkamp is recentelijk overgenomen door zoon André Westerkamp en Marjo van Wezel. Samen runnen zij een fokkerij van Verbeterd Roodbont en stiermesterij van Verbeterd Roodbont, aangevuld met Belgische Witblauw en Blonde d‘Aquitaine. Het Verbeterd Roodbont Vleesras is een kleurrijk roodbont en handzaam dier met een goed karakter en hoogwaardige vleeskwaliteiten. Als nevenactiviteit worden op de boerderij kinderfeestjes gehouden onder de naam De Feestkoe.

Artikel delen:
Foto 1