Finalewedstrijden AH Schoolvoetbal Glanerbrug

LEMELERVELD – Zaterdag 7 juli schreef het meidenteam van de Heilig Hartschool uit Lemelerveld historie. Deze finales van het AH Schoolvoetbal waren onderdeel van de Jeugdvoetbaldag KNVB district Oost afgewerkt op sportpark Het Zoutendijk in Glanerbrug.
De meiden waren toch wel een beetje zenuwachtig. Als de KNVB zelfs zorgt voor een spelersbus? De vele supporters genoten van het mooie weer en zeiden dat de meiden zich niet druk moesten maken. Ze waren al zó ver gekomen, niet normaal! Het schoolvoetbaltoernooi in Dalfsen werd overtuigend gewonnen en hetzelfde kan gezegd worden van de daarop volgende edities in Wijhe en Zutphen.
De eerste wedstrijd was om 11.45 uur tegen de Emmaschool uit Zwolle. De eerste minuten gingen gelijk op, maar alras werd duidelijk dat de Christelijke Daltonschool uit Zwolle een maatje te klein was. Beide teams maakten er – ondanks de hitte – een aantrekkelijke wedstrijd van. De uitslag was 5-1 en daar was iedereen uit Lemelerveld én Zwolle tevreden mee.
Om 13.45 uur ging de allesbeslissende finalewedstrijd tegen de meisjes van de Pieter de Jongschool uit Arnhem. Na 5 minuten was het al 3-0 voor de fysiek zeer sterke Arnhemse meisjes. De Lemelerveldse trots was duidelijk niet opgewassen tegen zoveel geweld. Waarbij vermeld dient te worden dat sommige Arnhemse meisjes er geen moeite mee hadden om de tegenstandsters uit de wedstrijd te schoppen. Toen ze met 7-1 voor stonden had hun keepster er geen moeite mee om nog steeds ‘professioneel’ tijd te rekken. En haar medespeelsters deden niets liever dan de bal hard en ver over de zijlijn te knallen. Sta je met 7-1 voor!
Centraal bij het schoolvoetbaltoernooi staat de voetbalontwikkeling en het spelplezier tegen – uiteraard – leeftijdsgenootjes. Maar deze wedstrijd was er nauwelijks sprake van ‘leeftijdsgenootjes’. Er liepen toch wel zo’n 3 of 4 meiden bij die minimaal 16 leken. Met een borstomvang waar menig volwassen vrouw jaloers op zou zijn…
Verliezen is niet erg, maar het moet wel op een normale manier gebeuren. Ik zou het niet onverstandig vinden als de KNVB tijdens de finalewedstrijden in Zeist de leeftijd van de deelnemers gaat controleren. O ja, het werd 9-1. Dat de uitslag niet hoger uitviel was te danken aan fenomenaal keeperswerk van Bo. Maar hiermee doe ik de andere speelsters te kort. Ze hebben al die edities fantastisch gespeeld en hebben (de Heilig Hartschool uit) Lemelerveld positief op de kaart gezet. En dat kunnen ze in Arnhem niet zeggen…
Jos Jansen, conciërge
(Op persoonlijke titel)

Artikel delen: