Dagje mooi Vilsteren

VILSTEREN –  5 juli 2014 – Dagje Mooi Vilsteren wordt zaterdag 5 juli as. voor de 21ste keer gehouden. Vanaf 9.30 uur hebben de bezoekers ook vrije toegang tot vele prachtige gebouwen die Vilsteren rijk is, waaronder de neogotische pseudobasiliek kerk, de molen, authentieke paardenstallen, de koeschuur, maar ook de tuin van Huize Vilsteren. Daarnaast vindt er dit jaar in het landgoedcentrum ook een speciale expositie plaats over ‘Camping Laarbrug’ en zullen Zuid Molukkers hun traditionele dansen vertonen.
Dagje Mooi Vilsteren wordt samen met 14 verenigingen georganiseerd! Elke vereniging draagt actief zijn steentje bij. De ene verkoopt oliebollen, haring of krentewegge, de andere voert een prachtig toneelstuk op, en weer anderen begeleiden actieve spelen. En…bent u wel eens van een rodeo-stier afgevallen of met een voetbal van de fiets afgeschoten? U maakt het allemaal mee tijdens Dagje Mooi Vilsteren. En natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Met een leuk springkussen en bungytrampolines is er voor ieder wat wils. En het spektakel zal nog groter worden want dit jaar krijgt iedereen de kans om te gaan ‘vliegen’ met een echte hovercraft! Iets om nooit meer te vergeten!
Natuur is een rode draad door Dagje Mooi Vilsteren. Om die reden is er ook een natuurmarkt. Op deze markt vindt u veel zelfgemaakte producten; van hippe accesoires tot mooie sculpturen, van heerlijke wijnen tot de lekkerste jam van Overijssel. Met in de ooghoek de prachtige molen een genot om overheen te struinen.
En vindt u het leuk om te snuffelen tussen tweedehands spulletjes, ook dan bent u in Vilsteren tijdens Dagje Mooi Vilsteren aan het juiste adres. Er is een rommelmarkt voor jong en oud.
Gedurende de gehele dag vinden er door heel Vilsteren optredens plaats van verschillende (shanty)koren en straatmuzikanten. Bij het ondergaan van de zon zal het programma worden voorgezet in en rondom de feesttent. Dit jaar vindt er voor het eerst een ludieke veiling in de feesttent plaats die je niet mag missen. En met verschillende artiesten en ‘onze’ DJ Papa Joop zal het feestgedruis nog uren worden voortgezet. Dat is pas ’Natuurlijk Genieten’ !
Attentie! Het dorp Vilsteren zal ten behoeve van de veiligheid van 9:00 uur tot 16:00 uur afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Omleidingen worden bij de invalswegen aangegeven. Voor bezoekers van Dagje Mooi Vilsteren zijn in Vilsteren parkeerplaatsen ingericht.
Voor verdere informatie of het programma in detail kunt u kijken op www.dagjemooivilsteren.nl.

Artikel delen: