Drie mannen aangehouden na poging autodiefstal

Drie mannen aangehouden na poging autodiefstal

STAPHORST  – Woensdag 2 juli hebben drie mannen geprobeerd een auto te stelen bij een garagebedrijf aan de Wethouder Timmermanstraat in Staphorst. Twee van hen zijn door de politie aangehouden, de derde is staande gehouden door de eigenaar van de garage en overgedragen aan de politie.

De diefstal vond rond 15.45 uur plaats. Een medewerker zag dat drie mannen aan kwamen rijden in een auto, en dat één van hen uitstapte en er met een onafgesloten auto die op het terrein stond vandoor ging. De medewerker alarmeerde zijn baas, die er in een andere auto achteraan ging. De garagehouder had de gestolen auto al gauw in het vizier. Op de Middenwolderweg zag hij kans de bestuurder van de gestolen auto de berm in te dwingen, waarna beide bestuurders uitstapten. De man achter het stuur van de gestolen auto, een 50-jarige Arnhemmer, heeft zich verder niet verzet en wachtte de komst van de politie af. De auto waar zijn twee mede-daders inzaten reed vlak achter de gestolen auto. Deze auto ging er vandoor toen hun kompaan naar de kant gedwongen werd.

Het kenteken en de omschrijving van de auto werd door de meldkamers verspreid en even na 16.00 uur was de auto al gesignaleerd en aan de kant gezet door de politie langs de A50, ter hoogte van Wezep. Beide inzittenden, twee mannen van 26 en 53 uit Arnhem, zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de auto-diefstal.

De politie maakt proces-verbaal tegen de drie mannen op.

Artikel delen: