Open Monumentendag krijgt vleugels bij Aero Club Salland

Open Monumentendag krijgt vleugels bij Aero Club Salland

DALMSHOLTE – Op zondag 14 september geeft Aero Club Salland op een bijzondere wijze invulling aan de Open Monumentendag. De grootste zweefvliegclub van Nederland zet dan de deuren open voor belangstellenden uit de regio en verre omstreken. De clubleden vertellen bij deze gelegenheid graag wat zweefvliegen inhoud.

Een zogeheten ‘static show’ van oldtimers tot fonkelnieuwe types geeft een goed beeld van de ontwikkeling die zweefvliegtuigen in de afgelopen 50 jaar hebben doorgemaakt. Doorlopende demonstraties laten zien hoe een ‘kist’ kan worden gemonteerd en gedemonteerd voor transport over de weg in een speciale aanhanger.
In de eigen vliegsimulator kan iedereen op de grond al een voorproefje nemen van het vlieggevoel. Wie dan de smaak te pakken krijgt, kan ook een echte vlucht maken. Daarvoor is de vloot op deze dag uitgebreid tot maar liefst negen tweezitters, waaronder een unieke ‘Blanik’, geheel vervaardigd uit aluminium. Het aantal vluchtmogelijkheden is echter begrensd, dus kom op tijd. “Wie het eerst komt, het eerst vliegt.”
De bekende Nederlandse vlieger Sape Miedema zal kunstvlucht demonstraties verzorgen met loopings, rolls, wingovers, rugvluchten en andere spectaculaire figuren. In de vroege avond gaat het er weer heel wat rustiger aan toe met een luchtballon, die vanaf het veld zal opstijgen.
Verder worden er doorlopend rondleidingen verzorgd over het zweefvliegterrein met informatie over vliegtuigen, lieren, start- en landingsprocedures enz. Ook zijn er diverse stands met streekproducten en een springkussen voor de kleinste bezoekers. Tot slot kunnen alle gasten in de gezellige kantine genieten van een kopje koffie, een drankje en een hapje. Ook het goede doel wordt niet vergeten, tijdens de open dag is er een stand van a sister´s hope, waar twee dames op 11 en 12 oktober 2x 30 km gaan lopen en geld inzamelen voor de strijd tegen borstkanker.
Iedereen is van harte welkom tijdens de Open Monumentendag op zondag 14 september tussen 10.00 en 17.00 uur aan de Langsweg 28, 8152 EA Lemelerveld.

Artikel delen:
Foto's 4
Open Monumentendag krijgt vleugels bij Aero Club Salland
Open Monumentendag krijgt vleugels bij Aero Club Salland
Open Monumentendag krijgt vleugels bij Aero Club Salland