Weekend van het Varken 2014

LEMELERVELD – Ook in 2014 zetten de varkenshouders weer hun staldeuren open tijdens het Weekend van het Varken. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 13 en/of zondag 14 september van 11.00 tot 17.00 uur. Je kunt dan zelf zien en ervaren hoe varkens op de boerderij gehouden en verzorgd worden. De boer een de boerin zijn aanwezig om je vragen te beantwoorden. Er worden daarnaast allerlei leuke activiteiten op de boerderij georganiseerd. Dus kom ook naar het Weekend van het varken.

Leuk en educatief uitje
Uit onderzoek van GFK blijkt dat de meerderheid van de bezoekers het Weekend van het Varken een leuk gratis uitje vindt. “De kinderen vonden het geweldig en mama ook” is één van de reacties.
Boerderij Noordman Lemelerveld: Herbert & Annemarie Noordman en Kim, Bart, Niels en Rens Adres Haarweg 22 8152 DJ Lemelerveld Openingstijden Weekend van het Varken Zaterdag 13 september: 11.00 – 17.00 uur
Activiteiten tijdens het Weekend van het Varken
* Rondleiding door onze stallen
* Biggetjes knuffelen
* Snuffelspeurtocht, wie weet het meest? Win een ochtend/middag meehelpen in de kraamstal.
* Knutselhoek
* Springkussen
* Proeverij Veldhoekporc vlees

Over deze boerderij

Gezinsbedrijf Noordman, Herbert en Anne-Marie, Kim, Bart, Niels en Rens, hebben in Lemelerveld een gesloten varkenshouderij. Dit houdt in dat onze 400 zeugen de biggen voor onze vleesvarkenshouderij produceren. Bij het bedrijf dat meedoet aan het weekend van het varken, de vleesvarkenshouderij, zijn we kraamhokken aan het uittesten waarbij de moeders loslopen tijdens de gehele kraamperiode. Onze vleesvarkens leven in serrestallen. Hier hebben we heel bewust voor gekozen omdat we licht voor mens en dier heel belangrijk vinden. Zo ook de keuze voor het één sterren vlees, wat inhoudt dat de dieren meer leefruimte en meer speelgoed hebben. Houdt u rekening met u kleding wat u mag bij ons de stal in! We zijn trots op ons bedrijf en dat laten we u graag zien!!
– See more at: http://stapindestal.nl/index.php/stallen-op-de-kaart#sthash.iM7MrxbS.dpuf

Artikel delen: