Waterschap: helemaal van het pad!

Waterschap: helemaal van het pad! Het kan niemand ontgaan zijn: waterschap Groot Salland heeft bij de stuw Vechterweerd een nieuwe brug aangelegd. Er kwamen 200 man opdraven voor de opening, afgelopen vrijdag.

Het kan niemand ontgaan zijn: waterschap Groot Salland heeft bij de stuw Vechterweerd een nieuwe brug aangelegd. Er kwamen 200 man opdraven voor de opening, afgelopen vrijdag. Ach, de week afsluiten met een wandeling in het zonnetje en ook nog een hapje en een drankje, dat is beter dan een middag op kantoor zullen de meeste gasten wel gedacht hebben. Provincie en waterschap betalen!
Waar de brug goed voor is is bij alle feestelijkheden niet duidelijk geworden. Water stroomt er niet onderdoor, nu niet en in het verleden, toen er ook al een brug lag, ook niet. Als de Vecht er uit ligt stroomt het water door de uiterwaarden aan de zuidkant, niet aan de kant van de brug. Dat blijft zo, want aan de zuidkant is een laag grond weggehaald, zodat het overtollige water er nog eerder doorloopt. Allemaal goed voor onze waterveiligheid, daar is het waterschap tenslotte voor. Alleen, aan de zuidkant is geen brug. Het druk gebruikte fietspad (scholieren, forenzen, toeristen, recreanten) zal gemiddeld 15 dagen per jaar – dat zijn dus 3 werkweken – niet toegankelijk zijn in verband met hoog water, zo laat het waterschap weten. De gebruikers moeten dus maar omfietsen of met de auto naar Zwolle.
Aan de noordkant een brug maar geen water, aan de zuidkant hoogwater, maar geen brug! Het doet denken aan de viaducten zonder op- en afritten die je in België nog wel eens boven de snelweg ziet hangen. Je kunt er om grinniken, maar ik vind het een onbegrijpelijke blunder. Hier is belastinggeld verspild en zijn de belangen van tientallen mensen die dagelijks over de stuw fietsen onder geschoffeld. Weinig reden om feest te vieren. Het minste wat het waterschap kan doen is ook aan de zuidkant een brug bouwen, zodat de fietsers er langs kunnen, ook bij hoog water.
Deze mening is ingezonden door Jan Eleveld, Dalfsen

(Het is niet de bedoeling dat op de site  Dalfsennet een discussie op gang wordt gebracht. Red)

Artikel delen: