Een korte rondleiding bij het waterfront

Een korte rondleiding bij het waterfront

DALFSEN – Een korte rondleiding bij het waterfront gaf enige informatie omtrent de verdere plannen voor dit jaar. De werkzaamheden aan de kade zullen officieel staten op dinsdag 30 september, dan zal de bestaande damwand er geheel uit moeten, deze zit tot een diepte van 6 meter. Daarvoor in de plaats komt een nieuwe damwand tot een diepte van 12 meter om de waterkrachten te kunnen doorstaan.
Aan de kant van de Vecht komt een promenade, de nieuwe damwand zal geheel aan het zicht worden onttrokken en aan twee kanten worden voorzien van metselwerk. Op de foto is de huidige damwand te zien, nu op 4.35 m1 boven Nap, de nieuwe wordt 4.70 m1 boven Nap, maar met een mogelijkheid om de wand op te hogen tot 5.40 m1 in perioden dat het water hoger komt. Dit kan dan middels flexibele schermen, zoals ook in Kampen wordt toegepast. De werkzaamheden aan de kade moeten voor het eind van het jaar gereed zijn.
Dan kan ook begonnen worden met het grondwerk voor de 11 nieuwe appartementen en de sloop van het toiletgebouw bij de haven. Toiletten zijn al gelijk met de bouw in het gemeente huis gerealiseerd. Het gedeelte wat er nu nog staat van de cichoreifabriek zal ingericht worden als ruimte voor algemeen gebruik en een deel als horeca, die samen met de witte villa een functie moet gaan vervullen het plein mede te exploiteren. Dit plein en een deel van de kade krijgt dan een terrasfunctie en daarmee is Dalfsen weer gericht op de rivier de Vecht.
Wat betreft de nieuwbouw boven de parkeergarage zijn de eerste bewoners er inmiddels ingetrokken en de nieuwe Albert Heijn winkel zal volgens planning op 15 oktober worden geopend.
WvdV

 

Foto's 4
Een korte rondleiding bij het waterfront
Een korte rondleiding bij het waterfront
Een korte rondleiding bij het waterfront
Artikel delen: