10 jaar Marshoeve wordt gevierd met uitbreiding activiteiten

DALMSHOLTE – Achteraf bekeken is de tijd voor Christien Mars omgevlogen. In precies tien jaar groeide haar pensionstal uit tot een zorgmanege waar bijna zestig cliënten onder begeleiding van Christien, haar medewerkers én haar paarden steviger in hun schoenen leren staan. Dus reden genoeg om haar tweede lustrum uitbundig te vieren.

Vanaf het moment dat ze in 2004 de deuren van de Marshoeve opende, heeft Christien Mars steeds haar hart gevolgd en dat heeft goed uitgepakt. “Ik ben heel blij met het team dat we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd en natuurlijk ook met onze cliënten, die in afwisselende samenstelling zeven dagen per week bij ons komen”, vertelt ze. “We zijn niet alleen een zorgmanege, we geven hier ook ‘gewoon’ paardrijles aan kinderen en volwassenen.” De activiteiten op de Marshoeve worden in de komende maanden nog verder uitgebreid. Op de bovenverdieping worden drie kamers omgebouwd tot zit/slaapkamer waar jongeren met een beperking vanaf een jaar of 18 begeleid zelfstandig kunnen gaan wonen. “Op hun kamers kunnen ze slapen en zitten en ze kunnen koken in de grote leefruimte op de begane grond. Het is de bedoeling dat ze op den duur helemaal op zichzelf gaan wonen, eventueel nog wel onder onze begeleiding.”

Op 3 en 4 oktober viert Christien het 10-jarig bestaan van de Marshoeve met een twee Open Dagen. Op vrijdag 3 oktober is er een voor genodigden, op zaterdag 4 oktober voor iedereen die graag eens een kijkje wil nemen op haar erf. “Voor de vrijdag heb ik de gebiedsteams van de gemeenten Zwolle, Dalfsen, Ommen en Hardenberg uitgenodigd om te komen kijken wat de Marshoeve kan betekenen in de veranderende wereld van AWBZ en WMO”, vertelt ze. “We bieden hen dan een aantal workshops aan zodat de medewerkers zelf kunnen ervaren hoe therapie met paarden in zijn werk gaat.”

Artikel delen: