katjes Moezenbeltweg vervolg

LENTHE – HOONHORST – Nog even een reactie. Het zijn katten van mensen uit de buurt die in de bos lopen op zoek naar veldmuizen. De buren hebben katten om op een natuurvriendelijke manier van muizen af te komen en als de muizen bij de baas op zijn gaat de kat op jacht naar meer muizen in de bos en bij de buren. Als de kat dan jonkies heeft zijn er nog meer muizen nodig. De kleintjes willen weten waar moeder die lekkere hapjes vandaan haalt en gaan moeder achterna.
Als er dan bijvoorbeeld een loslopende hond of een vos aankomt gaat moeder er snel vandoor zonder dat ze haar jongen mee kan nemen. Dit is waarschijnlijk zaterdag gebeurt want zondagmiddag zijn er nog twee katjes gesignaleerd op dezelfde plaats. Begin deze zomer zwierven er drie katten met hun jongen door de bossen. De vijf jonge katjes waar mijn buurman er twee van heeft geadopteerd liepen al een paar dagen bij ons om het huis, de moederkat kwam wel af en toe kijken wat haar kroost aan het uitspoken was maar bleef van een afstandje staan kijken. ’s avonds en snachts waren ze nergens te vinden. Wij hebben een katje uit een ander nest geadopteerd ( deze waren een aantal weken jonger dan die van waar mijn buurman er twee van heeft).

Toen we er achter kwamen van welke buurman de katjes waren hebben we hem gevraagd waarom hij zijn katten niet liet steriliseren gaf hij het volgende antwoord ; Ik wil graag katten houden om geen muizen te hebben en als ik ze laat steriliseren heb ik binnenkort geen kat meer over want ze verdwijnen regelmatig.

Dat kan ik beamen want ze komen onder een auto of ze worden gepakt door een vos of een roofvogel of ze sterven aan loodvergiftiging en in het gunstigste geval worden ze meegenomen door passanten.

Artikel delen: