Schatzoeken bij Noggus&Noggus

DALFSEN – Nationale Kringloopdag in Zwartsluis, Hasselt, Staphorst, Dalfsen en Ommen
Schatzoeken bij Noggus&Noggus. Schatzoeken. Dat is dit jaar het thema van de Nationale Kringloopdag op 4 oktober. Voor Noggus&Noggus aanleiding om alle schatten die er in de winkel te vinden zijn, extra in de etalage te zetten. Op zaterdag 4 oktober kunnen bij alle vijf vestigingen in Zwartsluis, Hasselt, Staphorst, Dalfsen en Ommen schatten gezocht worden van 9.00 tot 16.00 uur.

Staphorst houdt een open dag, waarbij de bezoekers in de gelegenheid zijn om door het hele bedrijf te lopen. Er is een bijzondere collectie aan lampen en schilderijen.
In Ommen wordt een bijzondere collectie vintage- en theaterkleding verkocht.
Hasselt en Zwartsluis zorgen voor een gezellige sfeer in de winkel en zetten hun schatten nog eens extra in de spotlights.
Dalfsen gaat verbouwen, en gebruikt de Nationale Kringloopdag om een grote leegverkoop te organiseren. Daarmee is Dalfsen die dag waarschijnlijk de goedkoopste kringloopwinkel van Nederland.

De Nationale Kringloopdag
De Nationale Kringloopdag is een initiatief van de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland en wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Op deze dag worden de verschillende aspecten van de branche onder de aandacht gebracht. Kringloop is van grote waarde voor mens en milieu. Zo bieden kringloopwinkels in het hele land, en ook Noggus&Noggus veel (sociale) werkgelegenheid. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen weer een kans om aan de slag te gaan. Voor sommigen is dit een opstapje naar een reguliere baan, voor anderen de eerste kennismaking met de arbeidsmarkt. Maar voor allemaal is de kringloopwinkel een plek waar zij gewaardeerd worden en kunnen uitblinken in hun talenten. Termen als duurzaamheid en hergebruik passen helemaal bij de kringloopbranche. Per jaar wordt ruim 150 miljoen kilo aan goederen ingezameld. Die goederen eindigen dus niet op de afvalberg, maar krijgen een nieuwe bestemming. Genoeg redenen om deze dag aandacht aan kringloop te besteden.

Artikel delen: