Reddingsbrigade Staphorst: Eerste plek op de Vijfkamp in Zwartsluis

Reddingsbrigade Staphorst: Eerste plek op de Vijfkamp in Zwartsluis

STAPHORST – Met 52 fanatieke zwemmers stond Reddingsbrigade Staphorst(met ook leden uit Dalfsen) zaterdag 1 november 2014 aan de start van de Vijfkamp in het zwembad in Zwartsluis. Bij deze jaarlijkse wedstrijd strijden we tegen de omliggende brigades van Hasselt, Raalte, Zwartsluis en Zwolle.

Om 17.15 uur werd het eerste startsignaal gegeven en doken de jongste zwemmers van de brigade als eerste in het water om 25m vrije slag met hindernis te zwemmen. Zwemmers van 13 jaar of ouder begonnen met 50m vrije slag met hindernis. Vanaf de kant werd iedereen hard aangemoedigd door de teamgenoten en de meegekomen supporters.

Bij de eerste tussenstand stond Staphorst op een tweede plaats achter Hasselt. De zwemmers moesten dan ook hard zwemmen om de achterstand in te halen. Na het eerste onderdeel stond de lijnredding op het programma. Staphorst deed hier met alle leeftijdsgroepen aan mee. De zwemmers van Staphorst voor de lijnredding waren:
-Aspiranten meisjes: Chakyra Haasjes, Anouk Hofstede, Jodie Katoele en Pip Eggerding.
-Aspiranten jongens: Matthias Talen, Leonardo Hassing, Stefan de Witte en Richard Mussche
-Junioren meisjes: Nikki Hein, Juliëtte Dankelman, Aviejah Jobse en Jennifer van Elp
-Junioren jongens: Lucas Winkele, Bart de Weerd, Arnoud de Witte en Sven Kamphuis
-Senioren dames: Klarieke Fidom, Janine de Weerd, Hilleane Kuiers en Hilda Hulst
-Senioren heren: Michiel van der Heijden, Klarenzo van Elp, Klazien Bisschop en Louise Compagner.
De lijnreddingen zijn snel uitgevoerd en hiermee zijn 29 van de 30 punten binnengehaald. Op het totaal een goede score! Bij de tweede tussenstand had Staphorst dan ook een kleine voorsprong opgebouwd ten opzichte van de andere ploegen.

Na de pauze werd gestart met het tweede onderdeel voor elke zwemmer. Dit betrof: 25m rugslag met stokje, bal of pop en voor de senioren zwemmers 25m schoolslag + 25m pop vervoeren.

Na een spannende avond waarbij goed en snel gezwommen werd werd de uitslag bekend gemaakt:
1. Staphorst 159 punten
2. Hasselt 145 punten
3. Raalte 96 punten
4. Zwartsluis 93 punten
5. Zwolle 85 punten

Zoals ieder jaar werd als laatste onderdeel de verenigingsestafette gezwommen. Van elke leeftijdscategorie zwemt de snelste jongen en het snelste meisje 25m vrije slag tijdens dit onderdeel. Hierbij waren 12 zwemmers actief: Jasmijn Slager, Stefan de Witte, Chakyra Haasjes, Leonardo Hassing, Nikki Hein, Sven Kamphuis, Jennifer van Elp, Arnoud de Witte, Klarieke Fidom, Klarenzo van Elp, Janine de Weerd en Michiel van der Heijden. Met deze verenigingsestafette heeft Reddingsbrigade Staphorst de wisselbeker bemachtigd en weer mee naar huis genomen.
Het was weer een mooie en succesvolle wedstrijd voor Reddingsbrigade Staphorst. Bij de prijsuitreiking gingen we met twee bekers naar huis en voor iedere zwemmer was er een herinneringsvaantje. Volgend jaar zal de Vijfkamp in Zwolle plaatsvinden.

Foto's 4
Reddingsbrigade Staphorst: Eerste plek op de Vijfkamp in Zwartsluis
Reddingsbrigade Staphorst: Eerste plek op de Vijfkamp in Zwartsluis
Reddingsbrigade Staphorst: Eerste plek op de Vijfkamp in Zwartsluis
Artikel delen: