Gemeentelijke voorlichtingsavond Nieuwleusen trok volle zaal

Gemeentelijke voorlichtingsavond Nieuwleusen trok volle zaal

NIEUWLEUSEN – DALFSEN – De gemeentelijke voorlichtingsavond gehouden in het Witte Paard in Nieuwleusen trok weer een volle zaal. De avond werd geopend door de voorzitter van Plaatselijk belang,Henk de Boer. Hij gaf aan dat er al op 24 oktober een voorgesprek was geweest met de gemeente om alle 20 aandachtspunten goed voor te kunnen bereiden. Tevens gaf hij aan dat burgemeester Han Noten in verband met het koninklijk bezoek wat morgen in Dalfsen gaat plaatsvinden hier vanavond niet aanwezig kon zijn, maar de drie wethouders werden bijzonder welkom geheten. Eind mei heeft Plaatselijk belang al een gesprek gehad met de regiomanager van de Rabobank om over de plannen van de Rabo te praten, doch de Rabo bleek bij zijn besluit en een vervolggesprek wat gepland was op 10 december is daardoor afgeblazen
Hierna gaf hij het woord aan de wethouder Klaas Agricola, die gaf aan dat in de gemeenteraad Nieuwleusen erg goed vertegenwoordigd was. Hij noemde Nieuwleusen echt een kern waar pit in zit, heel veel bedrijvigheid, ook door Nieuwleusen Synergie en het plan middengebied. Maar Nieuwleusen kent ook zorgen.
Goede ontwikkeling met de Hulskampen die weer gaat bouwen en verbouwen en een nieuw centrum voor fysiotherapie. De portefeuille van Klaas Agricola is Economische zaken Agrarische zaken, plattelandsontwikkeling, openbare werken en beheer gemeentelijke gebouwen, monumenten waar we trots en zuinig op moeten zijn. Maar ook milieu, duurzaamheid,afvalbeleid en handhaving.

Maar de wethouder wijst er op dat Handhaving vooral ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Als er dingen gebeuren in uw beurt bespreek het met de betrokkene en probeer het samen op te lossen.

Vervolg verslag komt donderdag in de loop van de dag.

Wv.d. V

Foto: Klaas

Artikel delen: