Het Bukkum toernooi

Het Bukkum toernooi

De eerste jaren, gerekend vanaf 1976, was er eigenlijk nog geen sprake van een toernooi maar was het meer een potje voetbal in de Trefkoele tussen oud Bukkum Dalfsenaren en jongens die nog in het dorp bivakkeerden.

 

Voor de wedstrijd werden we uitgenodigd in de Bukkumbar De Brinkhof om oliebollen en appelflappen te proeven vergezeld van een sigaar. Gezelligheid was troef. Na de wedstrijd een flinke nazit (o.m. bij Henk Krol bij de brug) waar veel Dalfsenaren op afkwamen Het was er dan zo gezellig dat menig deelnemer 12.00 uur thuis niet meer bewust meemaakte.

 

Vanaf ongeveer 1982 wordt het Bukkumtoernooi in een toernooivorm gespeeld met meerdere teams in verschillende pools. Steeds meer teams melden zich, vaak met fraaie oude buurtnamen. Om het hanteerbaar te houden is er een teamstop ingevoerd en strijden nu 20 teams om de melkbussen. Het credo van het Bukkumtoernooi is nog steeds ontmoeting en gezelligheid op oudejaarsdag.

 

Voorafgaand aan het Bukkumtoernooi wordt de dag voor het toernooi een fietstocht georganiseerd in de omgeving van Dalfsen. De inmiddels beroemd en beruchte Day Before Bukkum. Dit alles om de banden weer aan te halen tussen oud deelnemers en deelnemer van nu.

Artikel delen:
Foto 1