Nieuwsoverzicht: Uitgelicht

Drugsafval in Zandwijkallee?

Drugsafval in Zandwijkallee?

DALFSEN –  STERREBOS – Politie zet lokbus vol ‘drugsafval’ in: slechts enkele tips. Lokbus vol vaten levert slechts enkele tips op. Zet een bus vol goederen die kunnen wijzen op de productie van synthetische drugs op verschillende plekken in Overijssel en kijk wat er gebeurt. Dat heeft de politie de afgelopen weken gedaan met een lokbus. Doel van de actie: het bewustzijn van mensen, maar vooral de meldingsbereidheid vergroten. Het aantal meldingen viel tegen. Ondanks de verdachte signalen leverde de actie slechts enkele tips op.

Lees verder »

Iedereen noemt hem Teun de Neuze

Iedereen noemt hem Teun de Neuze

MARLE – Zijn echte naam is Teun Stevens, maar niemand weet haast dat hij zo heet. Hij staat in de hele omgeving beter bekend als Teun de Neuze. En dan denken ze dat ik uit Luttenberg kom, maar dat is niet zo zegt Teun: ik woon al mijn hele leven in Marle. Teun is de zeer gewilde busondernemer die niets liever doet dan gezellige mensen naar een feestje brengen en ze daar een aantal uren later weer ophalen.

Lees verder »

Morrenhof Jansen neemt weer een bedrijf over

Morrenhof Jansen neemt weer een bedrijf over

DALFSEN – IJSSELMUIDEN – Morrenhof – Jansen installatiebedrijven neemt installatiebedrijf Fien over
Installatiebedrijf Fien uit IJsselmuiden wordt per januari 2022 onderdeel van Morrenhof-Jansen installatiebedrijven. “Installatiebedrijf Fien is een gerenommeerd installatiebedrijf met jarenlange ervaring en is net als wij een familiebedrijf.

Lees verder »

Werken aan klimaatbestendig bos, ook in Dalfsen

Werken aan klimaatbestendig bos, ook in Dalfsen

DEN AALSHORST – DALFSEN – Als gevolg van het veranderende klimaat zullen hoogstwaarschijnlijk in de toekomst meer en vaker “extreme” weersomstandigheden voor komen. Hieronder wordt verstaan wateroverlast, hitte, overstromingen en droogte. Het thema droogte heeft in de zomer van 2018, 2019 en 2020 uitgewezen dat dit niet alleen een toekomstig probleem is maar een zeer actueel probleem.

Lees verder »

Tijd voor iets nieuws!

Tijd voor iets nieuws!

‘In deze onzekere tijd, waarin mensen minder zichtbaar zijn, is het juist een heel goed idee om dit nieuwe programma te starten’, aldus Debby Kisjes, programmamaker en cameravrouw voor haar bedrijf JadeFilm, die in dit programma ook de gasten interviewt. ‘Hoe gaat het nou met Jou?, gaat over mensen die prominent in beeld zijn geweest in de gemeente Dalfsen.

Lees verder »

Toekomstige woningbouw dorp Dalfsen in twee richtingen

Toekomstige woningbouw dorp Dalfsen in twee richtingen

DALFSEN – In de toekomst komen er zowel aan de westzijde als aan de noordzijde van het dorp Dalfsen nieuwe woningen. Beide gebieden zijn in de ontwerp Omgevingsvisie door de gemeente met een rode ster aangewezen als te ontwikkelen woongebieden. De twee locaties zijn nodig om tot 2040 in te spelen op de grote vraag naar woningen in de kern Dalfsen.

Lees verder »