Nieuwsoverzicht: Uitgelicht

Vluggie: ASC Helden 6 – Zuid Korea

Vluggie: ASC Helden 6 – Zuid Korea

DALFSEN – Via korte berichten volgen we vandaag een groep Dalfsenaren in de rubriek vluggies. De vluggies worden in 1 bericht samengevoegd met steeds weer updates via teksten en foto’s. Deze keer ASC’62 Helden 6 die in Eindhoven een wedstrijd spelen tegen oud Olympische atleten uit Zuid Korea. De nieuwste berichten worden steeds onderaan dit bericht toegevoegd. Blijf dit bericht dus vandaag volgen!

Lees verder »

Succesvolle Bazar De Wiekelaar in Oudleusen

Succesvolle Bazar De Wiekelaar in Oudleusen

Oudleusen –  zaterdag was het een drukte van belang in Ontmoetingscentrum De Wiekelaar. De jaarlijkse bazar stond op het programma en heeft een geweldig resultaat opgeleverd. Zaterdagmiddag was Sinterklaas en z’n Piet de speciale gast en hij heeft de bazar geopend. Hij had lovende woorden voor de bezoekers, sponsoren en vrijwilligers. Hij gaf elk kind een cadeautje om met een tegoedbon aan 10 spelletjes mee te doen en dat werd met een groot applaus beloond. Met een dikke knal van een confettikanon werd het festijn geopend. Enthousiaste kinderen, ouders of opa en oma maakten de kinderbazar tot een super gezellige middag.

Lees verder »

Reactie politie : Politiestraatje

Reactie politie : Politiestraatje

DALFSEN – Ik wil graag even van de gelegenheid gebruik maken om te reageren op de prachtige foto van ons dienstvoertuig, geparkeerd naast het gemeentehuis in Dalfsen. Wij willen de inzender van de foto danken voor de haar of zijn geuite zorgen ten aanzien van eventueel vieze schoenen. In ons werk staan wij wel vaker met “onze poten in de modder”. Dat zijn wij wel gewend.

Lees verder »

Melding en waarschuwing

Melding en waarschuwing

DALFSEN –  Gisteravond zag ik tijdens het uitlaten van mijn hond 2 karbonades in de berm liggen. (Zie foto) Ik wou hier even een melding van maken om erachter te komen of iemand deze (hopelijk) verloren is of dat deze hier expres zijn neer gegooid om de dieren in de buurt te vergiftigen en de buurtbewoners of diereneigenaren die hier lopen via deze weg te waarschuwen.

Lees verder »

Het is stil aan de overkant van het kanaal: bouwstop!

Het is stil aan de overkant van het kanaal: bouwstop!

DALMSHOLTE 30-10-2023. Ingezonden bericht:  (hemelsbreed slechts 2,5 kilometer van het Dalfser Sterrebos,) Wordt hier Zonnepark Heino, gemaakt  aan de Kanaaldijk-Zuid in Heino. Om precies te zijn bij het stoomgemaal, maar dan aan de andere kant van het Overijssels kanaal. Al weken hoorde wij het geluid van een heimachine zelfs op zaterdag. Citaat van een eerder geplaatst stuk op Dalfsennet.

Lees verder »

“Eén minuut stilte is niet genoeg!”

“Eén minuut stilte is niet genoeg!”

DALFSEN – DEN HAAG – Heb je Dalfsenaar Irma van der Mee nog gezien op het journaal gisteravond? Zei is de bedenker van het lieveheersbeest tegel tegen zinloos geweld. “Eén minuut stilte is niet genoeg!” Citaat Bart Wisbrun in 1997: “Aan een ieder die zich aangesproken voelt… Bent u net als ik dat zinloze geweld zat? Ik begin nu een actie! Een actie voor het leven.

Lees verder »

Waarschuwing bij geld pinnen Kerkplein

Waarschuwing bij geld pinnen Kerkplein

DALFSEN – Vanmorgen ging ik geld pinnen bij de Geldmaat op het Kerkplein – door de renovatie – moet je over een klein bruggetje – je pint, draait om en ik ging terug……ik ben nogal lang- mijn scootmobiel stond voor het bruggetje- en – knalde met mijn hoofd tegen de dwarse blauwe buis- die in de constructie van de lei lindes is verwerkt- in het verleden ging je nooit zo naar de Geldmaat toe- want toen stonden daar de fietsenrekken- dus goed opletten zou ik zeggen – dit gaat meerdere Dalfsenaren gebeuren.

Lees verder »