Nieuwsoverzicht: Uitgelicht

Schoonmaken gracht buitenplaats De Leemcule

Schoonmaken gracht buitenplaats De Leemcule

DALFSEN – Deze week verrichten medewerkers van het Loonbedrijf Lindeboom uit Ankum baggerwerkzaamheden in de gracht van buitenplaats de Leemcule in Dalfsen. De hele gracht om het landhuis wordt gereinigd van een dikke laag slib dat is ontstaan door o.a. bladeren, plantenresten en bodemmateriaal. Op sommige plekken moet een sliblaag van bijna 1,5 meter verwijderd en afgevoerd worden.

Lees verder »

Drukke werkzaamheden voorplein gemeentehuis

Drukke werkzaamheden voorplein gemeentehuis

DALFSEN – Afgelopen donderdag was personeel van Stelling (Boren-Zagen-Slopen) bezig om de betonnen trap naar de ingang van het gemeentehuis in delen te zagen. Vanwege de dichte nabijheid van (de ramen van) het gemeentehuis was dit de enige optie om deze trap te  verwijderen. Dit kon niet met zwaarder materieel vanwege mogelijke schade.

Lees verder »

Heterdaadje

Heterdaadje

DALFSEN – GERNER – Sinds een aantal weken is er in een deel van van het Gerner bos een leuke, avontuurlijke en actieve speurtocht uitgezet. Dagelijks loop ik daar met de hond en hoor dan de enthousiaste geluiden van de speurders. “Wat een fantastische activiteit”. In deze tijd is dat helemaal extra genieten.

Lees verder »

Grote brand terrein van het bedrijf Braakman

Grote brand terrein van het bedrijf Braakman

GANZEPAN – LAAG ZUTHEM – Grote brand terrein van het bedrijf Braakman aan de Hagenweg. Gisteravond is een grote brand uitgebroken in een deel van een grote hal op het verzamelbedrijf van Braakman nabij de Ganzepan. In een deel van die hal waren twee startende autobedrijfjes gevestigd, die hier als hobby zijn begonnen. Een ander deel van de hal werd gebruikt voor opslag van materialen door Braakman vloerisolatie.

Lees verder »

Laatste stukje grond industrieterrein aan de man gebracht

Laatste stukje grond industrieterrein aan de man gebracht

DALFSEN – Het aller laatste stukje grond wat nog op het industrie terrein in Dalfsen verkrijgbaar was, is verkocht. Hier gaat zich installatie bedrijf van Leussen vestigen. Op de huidige plek aan de Goldkampstraat zijn ze flink uit hun jasje gegroeid. Dit installatiebedrijf was van Albert van Leussen en is in maart 2018 overgenomen door Jan Willem van Dijk. Albert is sindsdien daar wel gewoon blijven werken..

Lees verder »

Met glans van de schans

Met glans van de schans

DALFSEN – Alle sneeuw van het bedrijfsterrein van Loonbedrijf Lindeboom aan één dikke bult is om getoverd tot een heuse ski schans, en aan gedrukt tot één vaste massa. Om Bert er nu op de ski af te laten gaan was wel wat te veel van het goede. Die bult is nog maar zo niet weg!

Lees verder »

In memoriam Sientje Swartjes-Lenferink

In memoriam Sientje Swartjes-Lenferink

DALFSEN – Erelid van Gemeentebelangen, Wij hebben als bestuur, (steun) fractie, wethouders en (ere)-leden kennis genomen van het overlijden van ons erelid Sientje Swartjes. Sientje heeft 24 jaar het raadslidmaatschap binnen de gemeente Dalfsen vervuld als raadslid voor Gemeentebelangen. In 1990 werd zij fractievoorzitter van de driekoppige fractie.

Lees verder »

Wintersport in Dalfsen

Wintersport in Dalfsen

DALFSEN –  STERREBOS – Het kan  haast niet missen en gelukkig weten we het mooi op tijd. Sinds een aantal jaren kunnen de langlaufski’s weer van stal. En we gaan ook nagenoeg zeker weten dat ze gebruikt kunnen worden. Die zekerheid was er de laatste jaren niet. Camping Starnbosch heeft alle ski’s, bijna 250 paar klaar staan voor de verhuur, ook de stepsleen kunnen worden gehuurd.

Lees verder »

Een huis met een verhaal: Veel verhalen: Update 2 febr.

Een huis met een verhaal: Veel verhalen: Update  2 febr.

DALFSEN – We gaan nog even door met de verhalen van het huis nu we er ook weer aan worden herinnerd dat het huis “voor Anker” heeft geheten. We weten nu ook waar deze naam weg komt. Via DalfsenNet zijn al verschillende mensen (binnen 24 uur) in contact gekomen. Met dit verhaal begon het allemaal. Een bericht uit Australië.

Lees verder »

Nieuws van de groepspraktijk huisartsen Dalfsen

Nieuws van de groepspraktijk huisartsen Dalfsen

DALFSEN – Corona vaccinatie nieuws groepspraktijk huisartsen Dalfsen (26-01-2021) Om drukte aan de telefoon van de groepspraktijk huisartsen Dalfsen te beperken willen wij u vragen het hele bericht te lezen. Mocht u dan nog vragen hebben dan kan u contact opnemen met het publieksinformatienummer van de rijksoverheid voor vragen over het coronavirus: 0800 – 1351. Ook op de website van de Rijksoverheid vindt u informatie: Vaccinatie tegen het corona virus

Lees verder »

De stedenbouwkundige Visie Poort van Noord

De stedenbouwkundige Visie Poort van Noord

DALFSEN – De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij is tijdelijk gevestigd in de voormalige gymzaal aan de Molendijk 11 in Dalfsen. De brouwerij moet dit onderkomen verlaten, omdat de voormalige gymzaal wordt gesloopt. Het bestuur van de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij is daarom op zoek gegaan naar een nieuwe locatie en is daarbij in contact gekomen met het bestuur van Stichting Natuurboerderij Dalfsen.

Lees verder »