Internationale Ontmoeting Reddingsbrigade

Internationale Ontmoeting Reddingsbrigade

STAPHORST – Zaterdag 24 januari 2015 heeft de Reddingsbrigade Staphorst (met ook leden uit Dalfsen) meegedaan aan de Internationale Ontmoeting in Eindhoven. Met de weersverwachting in ons achterhoofd moest er in de ochtend al geschakeld worden. Besloten werd enkel met de senioren die hiertoe bereid waren naar Eindhoven af te reizen. Twee teams konden er samengesteld worden.

De wedstrijd betrof een SERC, Simulated Emergency Response Competition. In totaal waren er twee voorrondes van twee minuten. In deze twee minuten is het belangrijk om zoveel mogelijk drenkelingen aan de kant te krijgen of drijvend op een hulp- of reddingsmiddel. Na de eerste ronde werden er enkele tips gegeven aan beide teams en werd de tweede voorronde gestart. Na deze rond gingen de beste 8 van 24 teams door naar de finale. Staphorst 1 heeft de finale bereikt, Staphorst 2 is 10e geworden.

De finale betrof vier minuten en meer tijd voor de invulling van EHBO. Janine is in het leidersklassement 3e geworden. Het team heeft de 4e plek behaald.
Al met al goede uitslagen en een mooie voorbereiding op het NK SERC, welke 21 maart 2015 in Gouda wordt gehouden.

Voor Staphorst 1 kwamen uit: Janine de Weerd, Klazien Bisschop, Bert Dekker, Yonec Bremmers
Voor Staphorst 2 kwamen uit: Manon Knipmeijer, Olivia Jellema, Monique Tuin, Michiel van der Heijden.

Foto's 3
Internationale Ontmoeting Reddingsbrigade
Internationale Ontmoeting Reddingsbrigade
Artikel delen: