Lammerendag bij Schaapskooi De Lemelerberg

DALFSEN – LEMELERBERG – In maart traditionele lammerendag bij Schaapskooi De Lemelerberg Landschap Overijssel verwelkomt eerste lammetje bij schaapskudde!. Begin deze week is bij Schaapskooi De Lemelerberg het eerste lammetje geboren. Daarmee breekt voor de (vrijwillige) schaapherders van Landschap Overijssel een hectische periode aan, waarin weer vele lammetjes geboren worden. Natuurlijk zijn al deze lammetjes op zaterdag 21 maart 2015 tijdens de traditionele lammerendag van dichtbij te bewonderen.

Het eerst geboren lammetje is een ram. Na hem zullen er dus nog velen volgen. Hiervoor zijn in de schaapskooi speciale kraamkamers ingericht waar de ooien hun lammetjes ter wereld brengen. Helaas schrijven de regels voor in deze periode geen publiek bij de schaapskooi toe te staan. Dit om verspreiding van Q koorts te voorkomen. Bovendien genieten de schapen zo in alle rust van hun lammetjes en het smaakvolle voer verzorgd door de buitendienst van Landschap Overijssel.

Lammerendag
De dartelende lammetjes worden graag geknuffeld. En dat kan op zaterdag 21 maart 2015 tussen 12.00 en 16.00 uur bij Schaapskooi De Lemelerberg, Dalmsholterweg 3b in Giethmen. Tijdens deze lammerendag is er een gezellige streekmarkt met voor kinderen veel leuke activiteiten. De entree bedraagt € 3,00 per persoon, kinderen tot twaalf jaar en donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis naar binnen. Na de lammerendag blijven de lammetjes nog even bij de kooi tot ze medio april groot genoeg zijn om met de kudde over de heidevelden van de Lemelerberg te trekken.
Landschap Overijssel zet zich in voor natuur&landschap in Overijssel! Samen met de onmisbare steun van onze donateurs, bedrijfsvrienden en natuurlijk de buren van onze natuurterreinen. Maar ook met de gemeenten, talloze enthousiaste vrijwilligers en de Nationale Postcode Loterij. Bedankt daarvoor! Help jij ook mee? Heel graag! www.landschapoverijssel.nl

Artikel delen: