Vandaag was het weer vlees afhaaldag - Foto: H.G. Foto
Foto: H.G. Foto

Vandaag was het weer vlees afhaaldag

VILSTEREN – Vandaag was er weer een vleesafhaaldag bij het Landgoed Vilsteren. Op deze fraaie plek wordt onder het toeziend oog van Liesbeth Cremers, de eigenaresse van het landgoed het biologische vlees welke hier op het Landgoed is opgegroeid overhandigt aan die mensen het hebben besteld. Eén keer in de zo veel tijd wordt er een Lalkenvelderkoe geslacht, die duurzaam is groot gebracht daar in Vilsteren. Bennie Hulsman regelt deze zaken allemaal. De vorige keer is er als proef ook lakenvelderbalkenbrij verkocht. Dat was zo’n groot succes dat het deze keer gewoon standaard bij het vlees pakket bij in zit, een kilo biologische balkenbrij, gemaakt in Dalfsen, goed voor zo’n 12 plak heerlijke balkenbrij.  De balkenbrij- periode is nu wel zo’n beetje voorbij (tenzij er nog grote vraag komt) Maar in het herfst en najaar gaan ze daar zeker weer mee verder. Maar er zit natuurlijk meer vlees in dat pakket van 10 kilo, o.a. biefstuk en een  mix van diverse onderdelen van de Lakenvelder, zoals riblappen, sukade lappen, entrecote, worst, gehakt, hamburgers e.d.. Een doos kost 100 euro, dus 10 euro per kilo vlees. Het vlees wordt alleen per doos verkocht. Het vlees zit diepgevroren en vacuüm verpakt in porties voor twee personen. 10 Euro voor een kilo van  voor zo’n hoge kwaliteit biologisch rundvlees is natuur geen geld!

Fotograaf H.G. wilde het ook wel eens van dichtbij zien en was daar vanmorgen om foto’s te maken ennn.. om balkenbrij te proeven, maar dat zouden we niet vertellen.

Voor meer info klik hier

Foto's 6
Vandaag was het weer vlees afhaaldag - Foto: H.G. Foto
Foto: H.G. Foto
Vandaag was het weer vlees afhaaldag - Foto: H.G. Foto
Foto: H.G. Foto
Vandaag was het weer vlees afhaaldag - Foto: H.G. Foto
Foto: H.G. Foto
Vandaag was het weer vlees afhaaldag - Foto: H.G. Foto
Foto: H.G. Foto
Vandaag was het weer vlees afhaaldag - Foto: H.G. Foto
Foto: H.G. Foto
Artikel delen: