Turnster Elize Vedder goed voor goud - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Turnster Elize Vedder goed voor goud

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag waren in Rijssen de Pre Instap wedstrijden. Bedoeld voor meisjes van 7/8 jaar die nog niet aan de officiële wedstrijden mogen deelnemen. Om er toch voor te zorgen dat ze kennis kunnen maken met het wedstrijdsysteem, zijn deze wedstrijden er.
GVN uit Nieuwleusen heeft dit jaar een grote groep jonge turnsters in opleiding. De meisjes waren verdeeld in 2 verschillende wedstrijden anders waren de groepen te groot.
In de eerste wedstrijd moesten de meisjes beginnen op de balk. Vaak gaat het het hier mis maar de jonge turnsters lieten meteen zien er goed bij te horen en Elize Vedder toonde een uitstekende oefening die het succes voor de verdere wedstrijd bepaalde.
Ook de andere turnsters deden het uitstekend en wisten hun oefeningen keurig te laten zien aan de jury.
Bij de prijsuitreiking ging het erom spannen, maar Elize Vedder wist met overmacht de 1 ste plaats te pakken. Claudia Hekman werd 7 de, Meike van den Bergh 13 de, Myrle Timmerman 15 de, Tess Stad 18 de. De andere meisjes eindigden in de middenmoot.
De tweede wedstrijd was een vervolg van de vorige wedstrijd. Ook nu moesten de turnsters weer op de balk starten. Hier wist Naïma Veijer een goede uitgangspositie neer te zetten, wat van invloed was voor de einduitslag. Ook op de andere toestellen werden prima oefeningen geturnd.
Naïma werd 3 de, Emma Veurink 7 de, Lieke Visscher 10 de en Sterre Jansen
16 de. Ook hier eindigden een aantal meisjes in de middenmoot.
De jonge turnsters zijn een ervaring rijker en voor de trainers is het een goed moment om de kwaliteiten van de afzonderlijke jonge turnsters in te schatten. Het is duidelijk geworden dat er bij GVN opnieuw heel veel kwaliteit in huis is voor de toekomst!
De volgende wedstrijd voor GVN is op zaterdag 16 mei bij de individuele toestelkampioenschappen in Varsseveld.

Foto's 2
Turnster Elize Vedder goed voor goud - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: