“Petje af” en duim omhoog voor Wijnberger - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

“Petje af” en duim omhoog voor Wijnberger

“Onlangs was mijn bijna 92 jarige vader uit Rotterdam bij me op bezoek “, begint Rob Klute zijn brief aan Dalfsennet. Namens zijn vader schrijft hij over het bezoekje aan Wijnberger Pak & Casual in Dalfsen waar zijn vader een trui had uitgezocht: “Toen mijn vader zijn jas weer wilde aan doen, zagen we allemaal dat hij stond te martelen om zijn rits dicht te krijgen.

 

De verkoper begreep direct wat het probleem was en voordat mijn vader het zich realiseerde, was Wijnberger met de jas naar boven verdwenen om een paar minuten later met een gerepareerde rits weer in de zaak te verschijnen”. Ondertussen zocht zijn vader nog een mooie pet uit en groot was zijn verbazing toen hij bij het afrekenen niets hoefde te betalen voor het herstel van de rits: “En nog groter toen hij hoorde dat hij de pet ook gratis kreeg! Zoiets had hij in zijn lange leven nog nooit meegemaakt. Telkens als hij zijn pet op zet moet hij terugdenken aan die geweldige ervaring bij Wijnberger in Dalfsen. Nadat ik hem verteld had wat in dit blad met een ‘Golden Doem’ bedoeld wordt, was hij het er helemaal mee eens dat Wijnberger Pak & Casual in Dalfsen voor deze prijs in aanmerking komt.”
“Het gebeurt wel eens dat klanten als bedankje zomaar een doos taart of bloemen om de deur schuiven”, lacht Wim Wijnberger, “dàt maakt het ondernemerschap leuk!” Waardering is een kroon op je werk. En dat wij -want ik zie het als een prijs voor ons hele team- dan ook nog verrast worden met de ‘Golden Doem’, is een hele eer!”  Met een smoes werd Wim Wijnberger de winkel uitgelokt maar al snel merkte hij dat het om meer ging dan alleen ‘een fotootje maken’. “Er werd ook gefilmd, Rob Klute was aanwezig en René Eijkelkamp reikte de Golden Doem uit, heel officieel. Als winkelier ben je ’n beetje publiek bezit en dan is het mooi om te ervaren dat je gewaardeerd wordt.”
Wim komt vaak uren tekort omdat hij naast het werk in de zaak graag iets wil betekenen voor familie, vrienden en dorpsgenoten. “Stiekem tè sociaal, misschien wel aangeboren”, lacht hij. Zijn opa begon in 1925 en door de opvallend goede service en kwaliteit groeide het bedrijf enorm. “Mijn neef Klaas heeft zijn deel van de zaak twee jaar geleden aan mij overgedragen en ik ben nu dus de kapitein op het schip… leuk, maar het zijn niet de makkelijkste tijden. En Dalfsen mist nog een mannenmodezaak. Dan koopt de klant bijvoorbeeld een trui bij mij en een broek bij m’n collega… en niet in de stad of via internet. Je moet verder kijken dan je eigen deur!”

 

Dat Wijnberger verder kijkt is te merken door zijn vrijwillige werkzaamheden en bijdragen om Dalfsen op de kaart te zetten. En dat gaat zelfs verder dan ‘eigen dorp’, want in Oost Europa lopen mannen in kleding en met plastic tasjes van Wijnberger, zo ook in Afrika. We helpen graag onze medemens. Niet, dat we met de borst vooruit lopen. Dat hoeft ook helemaal niet… dat bewijst deze Golden Doem wel!”

Video 1
Video: Golden Doem Wijnberger
Foto's 5
“Petje af” en duim omhoog voor Wijnberger - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
“Petje af” en duim omhoog voor Wijnberger - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
“Petje af” en duim omhoog voor Wijnberger - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
“Petje af” en duim omhoog voor Wijnberger - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: