Ruimte voor onderduikers in een boerderij ontdekt - Foto: Wim
Foto: Wim

Ruimte voor onderduikers in een boerderij ontdekt

RAALTE – Het liep storm om informatie over de schuilplaats
Het liep vandaag storm om meer informatie omtrent de schuilplaats voor onderduikers in de te verbouwen boerderij in Raalte. Het artikel op Dalfsennet van gisteravond was voor veel persmensen en mensen die zich bezig houden met de historie reden er op te duiken.
De Stentor zal er morgen zeker een bericht aan wijden, maar ook RTV Oost heeft om meer informatie gevraagd.
WvdV

Ruimte voor onderduikers in een boerderij aan de Tolhuisweg in het buitengebied van Raalte. Boven een kast tussen de slaapkamer en de keuken  bleek een ruimte te zitten waar in de oorlog onderduikers zijn ondergebracht.  De vorige eigenaar had ons er over verteld en ons de ruimte op laten zoeken, maar helaas konden wij die niet zonder verdere aanwijzingen vinden. Hij heeft hierover nooit veel informatie van zijn vader los kunnen krijgen, die sprak hier nooit over. Er blijken onderduikers in te gezeten hebben tijdens de hongerwinter, o.a. uit Limburg, maar mogelijk ook anderen.

De ruimte is alleen bereikbaar vanaf de zolder door enkele planken uit de vloer te halen.  Het was een zeer kleine, maar vooral veilige ruimte die door de Duitsers nooit is ontdekt.
Door verbouw van de boerderij gaat de ruimte helaas verloren.

Het huis is aangekocht door in Hoonhorst geboren Raaltenaar.

Foto's 3
Ruimte voor onderduikers in een boerderij ontdekt - Foto: Wim
Foto: Wim
Ruimte voor onderduikers in een boerderij ontdekt - Foto: Wim
Foto: Wim
Artikel delen: