Eddy van Hijum zoekt stageplek - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Eddy van Hijum zoekt stageplek

ZWOLLE –  LAAG ZUTHEM – MKB-stage vormt basis voor aanscherping economisch beleid. Een sterke regionale economie en groei van de werkgelegenheid, dat is de kern van het economische beleid van provincie Overijssel. Dit beleid kan alleen succesvol zijn wanneer het tegemoet komt aan de wensen van het bedrijfsleven.

Daarom vraagt Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, het MKB om hem een stageplaats te gunnen en zo  de dagelijkse praktijk van het bedrijf te ervaren. De aandacht richt zich met name op de sectoren Bouw, Logistiek en Maakindustrie.

Het MKB, dé banenmotor van Overijssel, staat voor tal van uitdagingen om zich te ontwikkelen, innovaties tot stand te brengen, het juiste personeel aan te trekken of de optimale vestigingsplaats te vinden. Provincie Overijssel wil de bedrijven daarbij optimaal ondersteunen en het economische beleid op die uitdagingen afstemmen.

Aanmelden
De stages, een halve dag per bedrijf, vinden plaats in de maanden september, oktober en november van dit jaar. Op vrijdagochtend 11 december volgt een rondetafelbijeenkomst waar de ervaringen worden gedeeld en de basis wordt gelegd voor de aanscherping van het economische beleid van provincie Overijssel.

Stagebedrijven kunnen zich tot dinsdag 25 augustus aanmelden via de website www.overijssel.nl/vanhijumoverdevloer.

Het Boskamp in Dalfsen heeft zich al aangemeld voor een stageplek, hij zou dat mooi op de fiets af kunnen, want van Laag Zuthem naar het Sterrebos in Dalfsen is maar een klein stukje. Maar ook andere bedrijven kunnen zich gerust aanmeldden. Je weet nooit!

Artikel delen: