Twee aanhoudingen na vermeende drugsdeal Dalfsen

Twee aanhoudingen na vermeende drugsdeal Dalfsen

DALFSEN – Afgelopen dinsdagmiddag kregen wij een melding dat er mogelijk een drugsdeal had plaatsgevonden in de buurt van het sportpark aan de Haersolteweg in Dalfsen.

Er werd door de melder een kenteken doorgegeven van de auto waar vanuit de deal zou hebben plaatsgevonden.
Meteen daarop zijn wij op zoek gegaan naar de genoemde auto en korte tijd later zagen we de auto rijden op de Hessenweg richting Zwolle. De auto werd door ons gevolgd en uiteindelijk op de Ordelseweg in Zwolle tot stoppen gedwongen.

Vervolgens hebben we de auto doorzocht en vonden wij een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs. Daarop hebben wij beide inzittenden, mannen van 22 en 24 jaar uit Zwolle, aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Zwolle voor verder onderzoek. De auto waar de mannen in reden, werd door ons in beslag genomen.

De aangetroffen harddrugs betrof cocaïne, verdeeld over meerdere zakjes. Tijdens de fouillering troffen we bij één van de mannen nog een zakje aan in zijn kleding. Later die dag, hebben we met een drugshond de auto nader onderzocht.

De beide mannen hebben twee dagen vastgezeten, totdat het onderzoek was afgerond. Justitie beslist binnenkort welke straf de mannen krijgen.

Ook dit soort dingen komen dus voor in de gemeente Dalfsen. En wederom hadden we een melder die zijn ogen goed de kost had gegeven, met bovenstaand verhaal als resultaat. Eerder was een melder in Nieuwleusen zeer attent en konden vier aanhoudingen worden verricht. Ziet u in uw buurt iets wat lijkt op een drugsdeal? Twijfel niet en bel meteen 112, daar pakken we ook mogelijke drugsdealers mee!

Bron: Politie Dalfsen

Artikel delen: