Rodeofeesten Heino bomvol spektakel - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Rodeofeesten Heino bomvol spektakel

HEINO – Liefhebbers van doffe klappen en ronkende motoren komen tijdens het rodeoweekend van Carnavalsvereniging De Sökkestoppers flink aan hun trekken. Op zaterdagmiddag 5 en zondagmiddag 6 september wordt de jaarlijkse autocross en autorodeo gehouden.

Zowel de datum als de locatie is dit jaar gewijzigd. Het rodeoweekend staat nu een week later gepland. De laatste jaren viel het rodeoweekend gelijk met het optreden van Normaal op Stöppelhaene. “Het is nu eenmaal een gegeven dat fans van Normaal ook fans zijn van auto- en motorcross. Normaal zong er niet voor niets een paar machtig mooi liederen over “De Motorcross is O.H.I.O” (Onmundig Heavig In Orde) en Oerend hard”. Daarom hebben we besloten om het weekend op te schuiven naar 5 en 6 september” geeft chef d’equipe Emiel Roelofs aan.
Naast de datum is ook het terrein nieuw. De Rodeofeesten worden nu gehouden bij de familie Hofmeijer aan de Rozendealseweg 26a. “Het terrein grenst aan de achterkant van het terrein waar we de voorgaande jaren de rodeo hielden. De ingang is nu alleen aan de Rozendaelseweg. Het programma is weer om je vingers bij af te likken. Deelnemers en publiek kunnen weer geniet en van de Tik um An Race. Een stoutere variant op de autocross waarbij de matadoren op een ovale baan zoveel mogelijk punten moeten behalen door zo snel mogelijk 10 ronden af te leggen. Hierbij mogen ze elkaar iets meer meer plagen en elkaar toucheren. Ook de brommer- en motocross staat na een jaar afwezigheid weer op het programma.” vertelt Emiel Roelofs enthousiast. Tevens zal er een demonstratie Microbangers plaatsvinden. Deze demonstratie wordt georganiseerd door team Perforators, Green Hornets en White Devils en belooft een hels spektakel te worden.

Het rodeoweekend met als vaste hoofdsponsor Dabeko wordt echt een spectaculair schouwspel. Zeg maar de zwarte cross van Salland” glimlacht Emiel Roelofs. Op zaterdag hebben ruim 80 deelnemers zich ingeschreven voor de Tik Um An Race en op zondag voor de rodeo ruim 100. Op beide middagen zal DJ Pascal zorgen voor muziek op het terrein en kan iedereen genieten van een hapje en een drankje. Er is voor alle leeftijden wat te beleven. De jeugd tot 12 jaar kunnen in een aparte baan onder begeleiding van een volwassene op een mini-quad rijden en er is een heus springkussen.

Veiling rodeoauto
Heb je altijd al mee willen doen aan de autorodeo? Of heb je dit jaar geen rodeoauto tot je beschikking? Geen nood. Tussen de manches door wordt op zaterdagmiddag een veiling gehouden waarin de Sökkestoppers twee rodeo auto veilen. Deze wagen voldoet aan alle eisen en is de volgende dag tijdens de autorodeo inzetbaar. De aanvang van het spectaculaire zaterdagprogramma is om 14.00 uur en de aanvang van de autorodeo is zondag 13.00 uur aan de Rozendaelseweg 26a in Heino. Voor meer informatie over het Rodeoweekend kun je contact opnemen met Emiel Roelofs 06 20 20 58 91 of mailen naar rodeofeestenheino@gmail.com of kijk op www.sokkestoppers.nl

Artikel delen: