Nieuwleusen maakt zich op voor Oranjefeesten 2015

Nieuwleusen maakt zich op voor Oranjefeesten 2015

NIEUWLEUSEN – Deze week is het zo ver: Oranjefeesten in Nieuwleusen, op het evenemententerrein aan de Bosmansweg. Al met al beloven de Oranjefeesten weer een week vol feestelijke activiteiten te worden, wees welkom op het feestterrein en in de -tent!

Deze week is het zo ver: Oranjefeesten in Nieuwleusen, op het evenemententerrein aan de Bosmansweg.

De Oranjevereniging is verheugd dit jaar een aantal programma onderdelen gratis toegankelijk te kunnen stellen. Zo is de playbackshow en aansluitende feestavond op donderdag voor iedereen gratis toegankelijk en kan iedereen van 0 t/m 17 jaar op zaterdag gratis naar de autorodeo.
Voor de andere programma onderdelen en/of leeftijden kunnen kaarten al van tevoren worden aangeschaft in de online voorverkoop via www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl. Kaarten in de voorverkoop zijn tot € 4 per ticket goedkoper en daarnaast hoef je niet bij de kassa op het terrein in de rij te staan maar loop je in één keer door de feesttent in.
Net als voorgaande jaren geldt ook dit jaar tijdens de gehele feestweek ‘GEEN BANDJE, GEEN BIER’. Bij de ingang van de tent als ook bij de bar kan om legitimatie gevraagd worden en alcohol wordt alleen verstrekt aan personen boven de 18 jaar op vertoon van een geldig polsbandje.

Dan het programma: de woensdagmiddag begint traditioneel met de kinderrommelmarkt die wordt geopend door de voorzitter van de Oranjevereniging, Patrick Belderink. ’s Middags rijdt treintje Bello door het dorp en kun je gratis een rondrit maken. Vanaf 15.00 uur starten we in het midden van het veld met een competitie Bossaball, een mix tussen voetbal, volleybal en turnen op een luchtkussen met trampolines. Een team bestaat uit 5 personen en aanmelden kan nog via de website. Om 18.00 uur kijk je je ogen uit met de mooiste oude tractoren, oldtimers en stationaire motoren die aansluitend een rondrit door het dorp maken. Om 19.30 uur maken we de winnaars bekend van de mooist versierde straten. Het prijzenpakket liegt er ook dit jaar niet om met o.a. een volledig verzorgde straatbarbecue, metamorfoses en een avond gezellig eten en met de hele straat op stap. Meld ook jouw straat aan via www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl en maak kans op mooie prijzen! Daarnaast ontvangen alle deelnemende huizen een overzicht met mooie aanbiedingen van lokale ondernemers. Het laatste onderdeel op woensdag is de cabaretavond met dit jaar Boerenblond en De Zotte Zusjes, aanvang: 20.00 uur.

De donderdag bestaat uit een kleutermiddag in de feesttent met een mooie voorstelling. Vanaf 18.30 uur start vervolgens de jaarlijkse playbackshow. In twee leeftijdscategorieën wordt gestreden. Opgeven voor de playbackshow kan via het formulier op de website. Aansluitend zetten we de gezelligheid in de tent nog even door met muziek verzorgd door lokale DJ’s.

Op vrijdag worden overdag de kinderspelen voor de onderbouw (’s ochtends) en bovenbouw (’s middags) van de basisscholen gehouden.
Om 15.00 uur start tevens de Oranjeloop, georganiseerd door AG ’85 en het Unicef Comité Nieuwleusen, meer informatie via www.ag85.nl/oranjeloop.
Vrijdagavond zetten Plork en de Aannemers vanaf 20.30 uur de feesttent op zijn kop. Dit kwartet bestaande uit een metselaar, een stukadoor, een timmerman en een (B)aardige idioot heeft zich de afgelopen vijf jaar ruimschoots bewezen in het muzikale circuit.

Zaterdag 5 september vindt de 47e editie van de autorodeo Nieuwleusen plaats, vanaf 11.00 uur strijden maar liefst 160 deelnemers voor de overwinning. Inschrijven voor de autorodeo is niet meer mogelijk, alle startplekken zijn vergeven. Alle kinderen en jongeren tot 18 jaar mogen bij de autorodeo gratis naar binnen. Aansluitend genieten we na tot 19.00 uur met gezellige feestmuziek. Na een korte ombouw sluiten we de Oranjefeesten vervolgens vanaf 21.00 uur af in de tent met optredens van Melrose en Het Feestteam.

Al met al beloven de Oranjefeesten weer een week vol feestelijke activiteiten te worden, wees welkom op het feestterrein en in de -tent!

Artikel delen:
Foto's 7
Nieuwleusen maakt zich op voor Oranjefeesten 2015
Nieuwleusen maakt zich op voor Oranjefeesten 2015
Nieuwleusen maakt zich op voor Oranjefeesten 2015
Nieuwleusen maakt zich op voor Oranjefeesten 2015
Nieuwleusen maakt zich op voor Oranjefeesten 2015
Nieuwleusen maakt zich op voor Oranjefeesten 2015