T. Langbroek Landstede Welzijn Dalfsen gaat helemaal los

DALFSEN – T. Langbroek Landstede Welzijn Dalfsen gaat helemaal los, terug van vakantie en vast zin om veel te werken: Daar komt het met maar maar liefst 6 berichten. Ga er even voor zitten:

Bericht 1
Herkent u zich hier ook in?

‘ Mijn leden zijn nauwelijks te porren voor bestuursfuncties. Het meeste werk komt neer op het bestuur.’ Onze financiën worden steeds minder, de geldkraan wordt dichtgedraaid. Hoe kom ik aan voldoende middelen?’
En nog veel meer vragen waar u als bestuur tegen aan loopt? Dan mag u deze avond NIET missen.

Heeft u als vereniging of organisatie ook behoefte aan vernieuwing en innovatieve ideeën in uw bestuur? Kom dan vrijblijvend naar de afsluitingsavond. Laat u inspireren door de presentaties en wellicht is uw organisatie de volgende die meedoet met de nieuwe cursus die start in 2016!
Op woensdag 14 oktober 2015 bent u van harte welkom in de Panoramazaal Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, 7721 BR Dalfsen.
Tijd: Inloop 19:15 uur
Opgave via: info@vrijwilligerspuntdalfsen.nl o.v.v. BVC
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suleika Florijn van het Vrijwilligerspunt in Dalfsen: 06-39345740

Bericht 2
’t Denk-Gelag op de stoel van de Rechter.

Vrijdag 18 september a.s. gaan we in dit nieuwe seizoen voor de derde keer van start met het ’t Denk-Gelag. Het wordt dit keer een heel bijzondere bijeenkomst. Rechter Mr. Erik Koster uit Dalfsen, werkzaam op de Rechtbank in Zwolle, geeft ons een inkijkje in het werk van een rechter.
Hoe komt een vonnis of uitspraak van de rechter tot stand? Welke overwegingen spelen een rol en wanneer volgt een taakstraf of geldelijke boete? Mr. Erik Koster zal hier over vertellen maar zoals het bij ’t Denk-Gelag gaat, zal er vooral door de aanwezigen gesproken gaan worden. Zij worden aan het werk gezet Immers, aan de hand van één of twee casussen zullen de aanwezigen met elkaar in gesprek moeten gaan. Ze gaan de degens kruisen. Welke straf moet de verdachte krijgen maar bovenal hoe komen we tot overwegingen die leiden tot een uitspraak?

De plaats van de Rechtszaal is ook dit keer weer het Pluscafé van de Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, 7721 BR Dalfsen. Onder het genot van een drankje en een hapje en in een ontspannende sfeer zorgt de organisatie en Landstede voor een interessante en gezellige avond.
U bent vanaf 19.45 uur van harte welkom om mee te praten en uw mening te geven. We starten om 20.00 uur.
Voor meer informatie: tdevriesdrent@gmail.com of 06-25363195.

Bericht 3
Bridgelessen in Dalfsen en Nieuwleusen

Landstede Welzijn Dalfsen organiseert in samenwerking met dhr. B. Keuvelaar bridgelessen voor beginners en gevorderden.
Deze cursussen bestaan uit 12 lessen. De beginnerscursus vindt plaats op donderdagavond in Nieuwleusen, start eind september.
De cursus voor gevorderden zal op maandagochtend gegeven worden in de Trefkoele+ te Dalfsen.
Beide cursussen starten eind september. Het minimum aantal deelnemers is 4 personen, maximaal 12 personen.
Heeft u belangstelling dan kunt u contact opnemen met de docent dhr. B. Keuvelaar, tel. 0529-481822.

Bericht 4
Scootmobieltochten in de gemeente Dalfsen

Landstede Welzijn Dalfsen organiseert deze zomer weer diverse scootmobieltochten. Er wordt samengewerkt met enthousiaste leden van de Toerclub Dalfsen.
Deze scootmobieltochten zijn bestemd voor mensen in Dalfsen en Nieuwleusen.
Gecertificeerde verkeersregelaars begeleiden de tocht. De totale afstand is ca. 20 km met onderweg een koffiestop, bedrijfsbezoek of een ander soort stop met activiteit.
De laatste tocht van dit seizoen vindt plaats op woensdag 16 september 2015. Er wordt om 13.30 uur gestart vanaf de Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, 7721 BR Dalfsen.
De bijdrage voor koffie etc. bedraagt € 5,00 per tocht.
Opgave is VERPLICHT. Dit kan tot maandag 14 september 2015 12.00 uur bij Landstede Welzijn Dalfsen, Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, 7721 BR Dalfsen, tel. 088 850 8800.
U dient bij opgave een telefoonnummer van een contactpersoon te vermelden.

Bericht 5
Training ‘DOEN geeft zekerheid’

Het Vrijwilligerspunt van Landstede Welzijn Dalfsen organiseert i.s.m. Marieke Weustink de training ‘DOEN geeft zekerheid’ op maandagochtend 5 oktober 2015. Tijdstip: 9.30 – 11.30 uur. Plaats: Wim Heerinkzaal Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, 7721 BR Dalfsen. Er zijn aan deze training geen kosten verbonden.
Vrijwilliger worden heeft veel voordelen, zeker als je werkzoekend bent. Je hebt weer meer structuur in je leven, je maakt nieuwe contacten en kunt netwerken. Ook kun je je kennis op je vakgebied op peil houden of juist heel verfrissend werk gaan doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Ook dat kan heel leerzaam zijn.
Vrijwilligerswerk kan inspiratie en motivatie geven, iedereen heeft afleiding nodig. En dat is niet verkeerd, want juist even afstand nemen van je dagelijkse taken geeft je weer inspiratie en motivatie om je zoektocht naar werk te vervolgen.
Ook komt het regelmatig voor dat je het even niet meer ziet zitten. Zonder werk zitten kan je erg onzeker maken. Je wilt wel anders, je kan wel anders en misschien durf je ook wel anders, alleen verandert je gedrag niet of nauwelijks.
Om daadwerkelijk te veranderen is bewustwording nodig van je huidige gedrag en actie om je gedrag en gedachten te veranderen. Hoe ga je om met kritiek en teleurstellingen? Zijn je gedachten wel de waarheid?
Wil jij een stap zetten in je persoonlijke ontwikkeling en ben je bereid om tijd en energie te steken in jezelf, dan nodigen wij je uit om deel te nemen aan de training “DOEN geeft zekerheid”.
I.v.m. beperkt plek (max 10 pers.) is opgave noodzakelijk. Aanmeldingen gaan op volgorde van binnenkomst. Aanmelden bij Landstede Welzijn Dalfsen via 088-8508800.
Deze training wordt verzorgd door Marieke Weustink van Metliefdevoordeklant.nl

Bericht 6
Vrijwilligersmarkt + Kennismaking met activiteiten Lemelerveld

Op vrijdag 4 september 2015 kunt u bij het Kulturhus de Mozaïek kennis maken met het programma van activiteiten en voorziening, die de gebruikers van de Mozaïek u het komende seizoen bieden.
Ook het vrijwilligerswerk krijgt hier aandacht op deze dag.
Het Vrijwilligerspunt van Landstede Welzijn Dalfsen organiseert in samenwerking met de activiteitencommissie van het Kulturhus Lemelerveld op deze dag een Vrijwilligersmarkt op het buitenterrein bij het de Mozaiek, Kroonplein 26-72, Lemelerveld. Tijdstip van de Vrijwilligersmarkt is 15.00 – 19.00 uur.
Veel te zien, veel informatie, interessant en uitgebreid programma! Dus komt u gerust even een kijkje nemen of er iets voor u bij is.

Einde

Artikel delen: