Bonjour !!! Groeten uit Frankrijk van een geboren Dalfsenaar

DALFSEN – FRANKRIJK – Ik ben in Dalfsen geboren in 1947 en mijn grootvader was de burgemeester Christiaan Ynzonides, vanaf voor de oorlog tot Van Bruggen aankwam. Mijn grootvader had zijn huis gebouwd “over de brug”, daar ben ik geboren en heb er 3 jaar gewoond tot hij een huis voor mijn ouders gebouwd heeft aan de Ruitenborhgstraat.

Ik ben sinds 1965 in Frankrijk woonachtig maar word een beetje nostalgisch, normaal als we ouder worden !

Mijn vader, Maarten van de Wal, heeft zijn carrière bij Eshuis gemaakt. Mijn ouders zijn sinds enkele jaren overleden en woonden niet meer in Dalfsen, eerst in Nieuwleusen en daarna in een residentie in Zeist. Ik heb jammer genoeg geen familie meer in Overijssel … Mijn zusje, Trudy van de Wal was getrouwd met Willem Van der Vegt, uit Dalfsen, maar hij is een paar jaar geleden overleden in Hongarije. Met mijn zuster heb ik geen contact meer … ze woont in Nederland, Spanje, California, Israel ….

Ik probeer sinds enkele tijd, via Oud Dalfsen, wat informatie te krijgen en misschien oude kennissen te vinden !

Tot horens !!!
Christine Mellet – Van de Wal – Ynzonides

Hier is mijn mailadres voor mensen die mij denken te kennen of een vraag voor aan hebben: Christine MELLET christine.mellet@orange.fr

Misschien een kleine precisie : in mijn jeugd heette ik Inkie van de Wal ! (Inkie want toen ik heel klein, was kon ik geen Christineke zeggen en dat is Inkie geworden !)

Artikel delen: