Verzoek van een bezorgde ouder

Verzoek van een bezorgde ouder

DALFSEN – Beste automobilist, hier een verzoek van een bezorgde ouder: De verkeersregels voor de rotondes op de Rondweg in Dalfsen zijn in het voordeel van de automobilist, wat bij twijfel kan uitpakken in het nadeel van de fietser.  Kinderen krijgen op school en/of van hun ouders verkeerslessen waar zij de juiste verkeersregels leren, zoals wat haaientanden inhouden.

Ondanks dat de automobilist denkt coulant te zijn door bij de rotondes voorrang te verlenen, wordt er aan de fietser het verkeerde voorbeeld gegeven. Er kan twijfel ontstaan, met als gevolg een gevaarlijke situatie.
In het bijzijn van onze jongste 6 jaar, een keer meegemaakt dat een ‘coulante’ chauffeur mij voorrang wilde verlenen, maar toen ik bleef staan wees naar de haaientanden, hij zichtbaar geïrriteerd en met forse snelheid wegreed.
Is dat het voorbeeld waarop ik zorgeloos mijn kind van ruim 9 jaar moet leren alleen over te steken en een juiste inschatting te maken van deze verkeerssituaties…? Ik ben er niet gerust op.
Mensen wees alert, de rotondes in Dalfsen zijn met de tandjes naar de fietsers!! Geen voorrang, geen twijfel, geen ongelukken!!
@gemeente dalfsen, is een fietstunnel al overwogen?

(ingezonden bericht. Red.)

Foto 1
Artikel delen: