Onthulling Kunstwerk bij Mataram

DALFSEN – Wethouder Maurits von Martels zal zaterdag 12 september, Proef Dalfsendag, het kunstwerk “Der Sitz” van de gerenommeerde kunstenaar Reinhard Buxel onthullen. Het is een bestaand kunstwerk dat een nieuwe plek krijgt aan een vennetje op het landgoed Mataram.

De onthulling vindt plaats om 12.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Ook de kunstenaar zal bij deze gelegenheid aanwezig zijn, net als uiteraard de familie de Beaufort, de bewoners van Mataram.

Het kunstwerk is vervaardigd van Bentheimer zandsteen, een materiaal waar de kunstenaar graag mee werkt. De Vecht heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Bentheimer zandsteen. Veel van deze stenen zijn over de Vecht vervoert. Onder andere de stenen voor paleis op de Dam en de sokkel van vrijheidsbeeld in New York.

Ook een aardige bijkomstigheid is de plek van der Sitz dat aan het begin van “Kunstwegen”, een keten van meer dan 65 kunstwerken rond de Vecht, staat. Een ander kunstwerk, der Tisch, van Reinhard Buxel is gesitueerd aan het eind van Kunstwegen bij Nordhorn.

De tuinen en het voorplein van Mataram zijn tijdens deze Proef Dalfsen dag eenmalig geopend.

Artikel delen: