Vluchtelingen helpen.Nu in hele gemeente Dalfsen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Vluchtelingen helpen.Nu in hele gemeente Dalfsen

DALFSEN – De inwoners van Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld helpen vluchtelingen: Aanstaande maandag, dinsdag en woensdag is het zover: de actie Vluchtelingen Helpen.Nu! van de Samenwerkende Hulporganisaties in de Gemeente Dalfsen (Hoedt) gaat van start! Meer dan 70 vrijwilligers staan klaar om levensmiddelen en andere hulpgoederen in te zamelen. Op acht verschillende locaties in Nieuwleusen, Dalfsen en Lemelerveld kunnen geld en goederen worden ingeleverd.

Inzameling geld & goederen
Aart Beelen, secretaris van Hoedt: “We hebben de afgelopen twee weken met elkaar hard gewerkt aan de voorbereidingen. Er staan vrijwilligers in vijf supermarkten om levensmiddelen in ontvangst te nemen. Bij speciale inzamelpunten worden andere hulpgoederen ingenomen. In Nieuwleusen in het voormalige Rabobankgebouw (Burg. Backxlaan 257), in Dalfsen in het Kleine Veer (Baarsmastraat 25) en in Lemelerveld in garage Kreileman (Weerdhuisweg 11). Scholen, bedrijven en kerken zamelen geld en goederen in. Spontaan meldde een mevrouw zich vanuit IJhorst: zij gaat in haar woonplaats een korte inzamelingsactie houden!”
Doe boodschappen bij een van de supermarkten en koop óók wat extra levensmiddelen voor een vluchteling. En kom kleding en dekens inleveren op een van de inzamellocaties. Alle inzameladressen, gewenste goederen, openingstijden en deelnemende supermarkten staan op: www.stichtingORA.nl/vluchtelingen/

Hulptransport
Vrijwilligers gaan alle ingekomen goederen sorteren en verpakken. In de week na de actie zal de eerste vrachtwagen naar Hongarije vertrekken. Daar zullen de goederen zo spoedig mogelijk verdeeld worden onder vluchtelingen. Erik Merx, directeur stichting ORA in Nieuwleusen: “We willen met elkaar zoveel mogelijk mensen helpen, jong en oud, die gevlucht zijn uit hun land van herkomst en op doorreis zijn naar het land waar ze opgenomen zullen worden. Vluchtelingenstromen verplaatsen zich constant. De ene grens wordt afgesloten en de andere tijdelijk geopend. Dan ontstaan er concentraties van wachtende vluchtelingen in Kroatië en dan weer in Servië. Vanuit Hongarije helpt onze partnerorganisatie in en om Boedapest en in het zuiden aan de Hongaarse grens met Servië. Maar ook ín Kroatië en Servië. En in Bulgarije helpen we vluchtelingen in een overvol vluchtelingencentrum met 1.100 volwassenen en 600 kinderen.

Giften
Kunt u geen goederen geven maar wel een gift, maak dan uw gift over op NL30 RABO 03838 43065 tnv Hoedt te Nieuwleusen. Voor vragen over deze noodactie kunt u telefonisch terecht bij Aart Beelen: 0529 – 481 449 of 402 906 en per e-mail: awb@hetnet.nl.

Foto's 2
Vluchtelingen helpen.Nu in hele gemeente Dalfsen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: